Leuke & Lekkere Recepten

Welkom bij Receptenboek

Waar je veel mooie receptjes kan vinden.

Voorbereiden op een beter jaar - Creatov.nl

Een gezelligpraatje aan de keukentafel
ideetjes en wat al niet meer

Er staan heerlijke recepten op clubhome en in het nieuws.
De recepten zijn voor 4 personen anders staat het erbij vermeld.
U mag natuurlijk recepten mee nemen,
maar is niet de bedoeling uw eigen clubs mee te vullen!!

Het zou gezellig zijn iets van u te mogen lezen in deze club wie u bent en wat u zoal doet zo leren we elkander een beetje kennen.

In ieder geval gaan we er iets gezelligs van maken
Met natuurlijk respect naar elkander toe !!



Namens onze team

 Plaatjes Mini smiley   Olga Plaatjes Mini smiley    Lisette Plaatjes Mini smiley   Ingrid Plaatjes Mini smiley  

 


De teller staat op  9288 Recepten

Soesjestaart
koningsdag 10 punten
Soesjestaart

Benodigdheden
1 rol bladerdeeg
2 tl kristalsuiker
2 pakken slagroomsoesjes ontdooid
200 gr witte chocolade
oranje kleurstof
250 ml slagroom
2 el kristalsuiker
1 zakje klopfix

Voor de banketbakkersroom
250 ml melk
50 gr kristalsuiker
1 vanillestokje
2 eidooiers
30 gr custardpoeder


bakpapier
bakbonen (of andere steunvulling, zoals ongekookte rijst)

Bereiden
Vet een quichevorm in en bekleed dit met bakpapier. Verdeel bladerdeeg
hierover. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Leg er een velletje bakpapier op
en verdeel hierover de bakbonen of ongebakken rijst.
Bak de bodem van bladerdeeg 20 min in de oven. Verwijder hierna de
steunvulling en het bakpapier. Bestrijk de bodem met losgeroerd ei en bestrooi
met een dun laagje kristalsuiker. Bak de bodem nog 10 min in de oven
Laat de bodem van bladerdeeg hierna afkoelen.

Voor de banketbakkersroom
Bereid ondertussen de banketbakkersroom door 200 ml melk in een pannetje
te verwarmen met de suiker en het merg van het vanillestokje. Roer dit door en
breng aan de kook.
Klop de 2 eidooiers op in een kom, tot het dik wordt. Doe hier de custardpoeder
bij, samen met de rest van de melk. Klop dit goed door elkaar.
Doe het mengsel met de eidooiers bij de melk, klop dit goed door en laat het al
roerend een paar minuten inkoken. Het is klaar als het een dikke vla is
geworden.
Verdeel de banketbakkersroom over een grote ovenschaal. Leg hier een vel
vershoudfolie op, zo voorkom je dat er een vel op de banketbakkersroom
ontstaat. Laat de banketbakkersroom eerst op het aanrecht en daar in de
koelkast afkoelen.
Klop de slagroom met 2 el suiker en een zakje klopfix op.
Bereid het oranje glazuur door de witte chocolade au bain-marie te smelten.
Verdeel de gesmolten chocolade over twee bakjes. Roer door een van de bakjes
met witte chocolade een beetje van de oranje kleurstof.
Doop de ontdooide slagroomsoesjes in de gesmolten witte chocolade, en de
oranje chocolade. Let de soesjes hierna op een bakpapiertje en laat de
chocolade even opstijven. Dit kan eventueel ook in de koelkast.


Het opmaken van de taart
Verdeel de banketbakkersroom over de afgekoelde bladerdeegbodem. Strijk dit
met een lepel of mes glad. Verdeel hierover de chocolade-soesjes. Maak de taart
af door toeven slagroom tussen de soesjes te verdelen. Bewaar de taart in de koelkast.

Een hele lekkere soesjestaart. Met krokante bodem, romige vulling met daarop
chocolade slagroomsoesjes.
Dat is smullen!

~bron:brendakookt~
~dit recept gekregen van Georgette~

Romige pasta met asperge en pesto
salade 4 personen

Benodigdheden
300 gr penne
500 gr witte asperges
250 gr cherrytomaten
100 gr pesto plus extra om te garneren
100 ml kookroom
1 tl citroensap
olijfolie extra vierge
parmezaanse kaas
peper & zout

Bereiden
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder in de
tussentijd de houten delen van de asperges en snijd de asperges in stukken van
3-5 cm. Voeg ze de laatste kookminuten toe aan de pan en kook ze mee. Giet
daarna alles af.
Halveer de cherrytomaten.
Meng de pesto met de kookroom en het citroensap tot een lichte saus. Breng op
smaak met peper en zout. Doe de saus door de gekookte pasta, verdeel de pasta
vervolgens over de borden en verdeel hier de cherrytomaatjes overheen.
Garneer de pasta vervolgens met extra pesto en Parmezaanse kaas naar smaak.
Serveer meteen.

~bron;brendakookt~
dit recept gekregen van Georgette

Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
salade 4 personen

Een heerlijke maaltijdsalade voor de lente. Krieltjessalade met lentegroenten en
honing-mosterd. Met groene asperges, tuinerwten en lichtpittige honing-mosterddressing.

Benodigdheden
800 gr krieltjes in schil
250 gr groene asperges
200 gr tuinerwten
1 rode ui
1 bosje verse dille
peper & zout
pistachenootjes naar smaak

Voor de dressing
1 el honing
1 tl mosterd
3 el olijfolie extra vierge
1 teentje knoflook

Bereiden
Was de krieltjes en snijd ze vervolgens in kwarten.
Verwijder het houten deel
van de asperges en snijd ze vervolgens in stukken van ongeveer 5 cm.
Kook de krieltjes in een grote 10 min gaar. Voeg de aspergestukjes de laatste
4 min toe en de tuinerwten de laatste minuut. Giet goed af.

Maak in de tussentijd de dressing.
Pers of snijd het teentje knoflook fijn en meng het in een kommetje met de
honing, mosterd en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper & zout.
Voeg de helft van de dressing toe aan de warme krieltjes-groentemix. Zo wordt
de dressing extra goed opgenomen. Verdeel de mix vervolgens over een schaal.
Snipper de rode ui en snijd de dille klein. Verdeel over de salade. Doe hetzelfde
met de pistachenootjes.
Serveer de salade lauwwarm.

~bron;brendakookt~
dit recept gekregen van Georgette

 

Bietjessalade met grapefruit en noten
voorgerecht 4 personen

Benodigdheden
2 rode grapefruits
50 gr walnoten
1 krop radicchio of 1 krop eikenbladsla *
400 gr gekookte bieten, geschild, in dunne reepjes
150 gr zachte geitenkaas, verkruimeld

voor de dressing
3 el olijfolie
2 el balsamicoazijn
1 el honing

Bereiden
Schil de grapefruits dik en snijd met een scherp mesje de partjes tussen de
vliesjes uit.
Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan.
Haal de bladeren van de sla los van de krop en was ze.
Meng de benodigdheden voor de dressing en breng op smaak met zout & peper.
Leg de radicchiobladeren op de borden. Schep de biet, grapefruit, walnoten en
geitenkaas erop.
Besprenkel de salade met de dressing.

Tip
*Gebruik eventueel een zak gemengde sla in plaats van een krop.
Vervang de olijfolie en balsamicoazijn in de dressing door notenolie en
rodevruchtenazijn.

~bron;spar~

Hamburger met chorizo en manchego
brunch (weekend) 4 personen 

Benodigdheden
150 gr verse chorizo, vel verwijderd, vlees verkruimeld
500 gr mager rundergehakt
2 tl zoet gerookte-paprikapoeder
2 el peterselie, fijngesneden 2 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
2 tomaten, fijngehakt
60 ml passata (gezeefde tomaten)
4 plakken jamon of prosciutto
100 gr manchego, in dunne plakken
4 brioche- of hamburgerbroodjes, opengesneden, geroosterd
rucola, voor erbij

Bereiden
Doe de chorizo met het gehakt, 1 tl paprikapoeder en 1 el peterselie in een
keukenmachine en meng met de pulseerknop. Voeg flink zout & peper naar
smaak toe en vorm er 4 hamburgers van. Laat ze afgedekt 30 min in de koelkast
opstijven.
Verhit een houtskoolgrill alvast voor. Verhit 1 el olie in een koekenpan op
middelhoog vuur en roerbak de ui 1-2 min zachtjes tot hij glazig maar niet
gekleurd is. Voeg de gehakte tomaat, passata en overgebleven theelepel
paprikapoeder toe en laat alles 3-4 min af en toe roerend sudderen tot het
mengsel de dikte van een relish heeft. Roer de overgebleven peterselie door de
relish en breng op smaak met zout & peper.
Gril de jamon op de grill aan beide kanten krokant. Zet opzij en houd warm.
Bestrijk de burgers met de overgebleven eetlepel olie en gril ze in 3 min per
kant gaar. Leg op elke burger een paar plakken manchego en bak nog kort tot
de kaas smelt.
Verdeel de helft van de relish over de 4 broodjes, leg op elk wat rucola, een
burger, nog wat relish, de krokante jamon en de kapjes.

~bron;delicious~

Vegan burger met champignons en spinazie
vegan 6 stuks

Benodigdheden
1 blik linzen
250 gr champignons
3 handjes spinazie
1 ui
3 teentjes knoflook
30 zwarte olijven
6 el tarwebloem
2 el gedroogde tijm
zwarte peper
 paneermeel (vegan)

Bereiden
Was de champignons en snijd ze in heel kleine stukjes. Snijd ook de ui en de
knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de champignons, ui
en knoflook ongeveer 5 min op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en bak
net zo lang door tot die geslonken is.
Giet de linzen af en doe ze in een grote kom. Prak de linzen fijn met een vork;
als er wat heel blijven, is dat niet erg. Doe de gebakken groenten bij de linzen.
Snijd de olijven in kleine stukjes en voeg die ook toe. Roer alles door elkaar.
Voeg de bloem, tijm en flink wat zwarte peper toe. Kneed het mengsel goed en
vorm er dan zes burgers van even op de vorm van je broodje letten.
Doe wat paneermeel in een diep bord en leg de burgers hier om de beurt aan
beide kanten in. Zorg dat er genoeg paneermeel op zit! (Overigens kun je het er
ook ‘overheen strooien’ en er lichtjes in drukken.) Verhit wat olijfolie in een
koekenpan en bak de burgers in hooguit tien minuten aan beide kanten
goudbruin. Meerdere keren draaien.
Serveer ze op een broodje met sla, tomaat en eventueel ui, augurk, saus etc.

~bron;coloursandcooking~

Aardappeltortilla met andijvie en spekjes
eenpansgerecht 4 personen

Benodigdheden
4 el olijfolie 2 uien
450 gr aardappelschijfjes
250 gr andijvie
8 eieren
2 teentjes knoflook
bosje peterseliebereiden

Bereiden
Verhit de olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de
spekjes ± 3 min. Voeg de uien toe en bak ze 5 min mee. Schep alles in een zeef
en vang het bakvet op.

Giet het bakvet terug in de pan en bak hierin de aardappelschijfjes ± 5 min
schep regelmatig om. Voeg de andijvie toe en bak deze een paar minuten mee,
tot de groente geslonken is.

Mix de eieren met de staafmixer in een maatbeker met de knoflook en peterselie.
Breng op smaak met zout & peper.

Meng de spekjes en uien door de aardappels in de koekenpan en giet het
eimengsel erbij. Roer alles goed door en gaar de tortilla afgedekt ± 5 min op
middelhoge stand.

Maak de randen van de tortilla los en laat de omelet uit de pan op een groot
bord glijden. Keer de tortilla om en bak de andere kant ook 5 min, tot de omelet
gaar is. Snijd in punten.

Tip
Je kunt de tortilla na 3 min bakken ook 15 min laten garen in een
voorverwarmde oven (150 °C). Gebruik dan wel een ovenbestendige koekenpan.

~bron;spar~

Panna cotta van asperges met rabarber en frambozensorbet
nagerecht 4 personen

Benodigdheden
8 witte asperges
4 stengels rabarber
150 gr kristalsuiker
1 limoen
4 dl slagroom
3+2 blaadjes gelatine
4 bollen frambozensorbet
2 eetbare bloemetjes
2 tl gevriesdroogde frambozen

Bereiden
Schil de asperges en snijd er de harde onderkant af. Bewaar de schillen wel.
Snijd de asperges in de lengte doormidden.

Trek de draden van de stengels rabarber en snijd de stengels even groot als de
asperges.

Verwarm in een brede pan 25 cl water met 100 gr kristalsuiker en voeg er de
draden van de rabarber aan toe. Rasp er de limoenschil bij en voeg het
limoensap toe. Laat 5 min trekken en zeef het vocht. Giet het vocht terug in de
pan en leg er de asperges en de rabarber in. Breng het geheel aan de kook, laat
2 min pruttelen en zet het vuur uit. Laat volledig afkoelen.

Doe de slagroom met de rest van de suiker en de aspergeschillen in een
steelpan. Breng tegen de kook en laat ongeveer 10 min trekken.

Week ondertussen de 3 en 2 blaadjes gelatine apart van elkaar in ijskoud water.
Zeef de slagroom, warm even goed door en neem van het vuur. Los er
3 blaadjes gelatine in op en schenk in flexibele vormpjes. Plaats in de koelkast
en laat opstijven.

Verwarm 1 dl van de siroop van de rabarber in een pannetje en los er de
uitgeknepen 2 blaadjes gelatine in op. Laat afkoelen en schenk een mooi laagje
over de panna cotta van asperges. Plaats een uurtje in de vriezer zodat het goed
kan opstijven en je het gemakkelijk uit de vormpjes kunt halen. Laat de rest van
de siroop inkoken tot een stroop.

Laat de asperges en de rabarber goed uitlekken en dresseer op het bord.
Zet er de panna cotta op en lepel er een quenelle van de sorbet langs. Druppel
er de stroop langs. Garneer met bloemblaadjes en grof gemalen, gevriesdroogde
frambozen.

Tip
Eventueel kun je de gelatine vervangen door agaragar om er een vegetarisch
dessert van te maken. Je dient dan wel het rabarbervocht en de slagroom op te
koken met de agar-agar om de gewenste binding te krijgen.

~bron;sligro~

Tarte Tatin van tomaten
brunch 4 personen

Benodigdheden
1 rol bladerdeeg
10 trostomaten
3 takjes rozemarijn
2 el boter
1 el olijfolie
2 el fijne tafelsuiker
1 el balsamicoazijn
2 teentjes knoflook
1 handje basilicum
1 el Parmezaanse kaas
ovenvaste koekenpan

Bereiden
 Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de tomaten door de bovenkant doormidden. Lepel de zaadlijsten eruit
met een eetlepel (bewaar eventueel in de diepvries voor een ander gerecht,
zoals tomatensaus of -soep). Bestrooi de tomatenhelften met zout en peper.
Hak de rozemarijnnaaldjes grof.
Verhit de boter met de olie in de ovenbestendige koekenpan op middelhoge
stand. Strooi de suiker erbij zodra de boter is gesmolten. Leg de tomaten in de
koekenpan tegen elkaar aan met de bolle kanten naar beneden. Bak afgedekt
± 5 min. Keer ze om en voeg de azijn toe. Gaar de tomaten nog ± 3 min en keer
ze nogmaals, zodat de bolle kanten weer naar onderen staan. Bestrooi met de
rozemarijn en knoflook.
Rol het bladerdeeg iets uit met een deegroller en snijd er een cirkel uit van
28 cm Ø. Leg dit deeg over de tomaten en druk de randen onder de buitenste
tomaten. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
Bak de taart ± 25 min in het midden van de oven, tot het bladerdeeg goudbruin
is. Laat de pan 5 min afkoelen en keer de tarte Tatin dan met pan en al op een
grote schaal. Snijd in stukken. Bestrooi met de basilicum en wat Parmezaanse
kaas.

Tip
Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

~bron;spar~

Griekse rijst
vegetarisch 2 personen

Benodigdheden
2 vleestomaten
75 gr rauwe ham
1 ui
1 teentje knoflook
1 el olie
150 gr zilvervliesrijst
± 4 dl bouillon
10 zwarte olijven zonder pit

Bereiden
Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de ham in stukjes. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie. Bak de rauwe ham kort mee.
Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort meesmoren.
Voeg de rijst toe met de bouillon en breng dit aan de kook. Kook de rijst in
± 20 min gaar.
Snijd de olijven klein en meng ze door de nog wat vochtige rijst.

~bron;plusonline~

Aspergepakketjes met kabeljauwhaas en citroenkrieltjes
oven 4 personen

Benodigdheden
12 witte asperges
1 sjalot
2 schalen kabeljauwhaas (à 260 g)
200 ml droge witte wijn
1 bakje kruidenboter (100 g)|
1 schaal ovenmix krieltjes (Feestelijk PLUS, 500 g)
1 citroen
3 takjes dille

aluminiumfolie
bakplaat

Bereiden
Schil de asperges en snijd het houtachtige stukje van het uiteinde. Kook de asperges in water met zout in 12-15 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken.

Verwarm de oven voor tot 220 °C.
Schep de krieltjes om met 3 el olijfolie (de kruidenmix wordt niet gebruikt).
Rooster ze in de voorverwarmde oven in 35-40 min gaar.
Snipper de sjalot. Strooi de sjalot in het midden op 4 vellen aluminiumfolie. Leg
de asperges op de sjalot.
Leg de kabeljauwhaasjes op de asperges. Verdeel 75 gr kruidenboter erover.
Vouw de folie iets omhoog en schenk de wijn erbij. Vouw de pakketjes losjes
maar goed dicht en leg ze op de bakplaat.
Schuif de vispakketjes halverwege de oventijd bij de krieltjes en bak ze in
15-20 min. gaar. Boen intussen de citroen schoon en rasp de gele schil van de
vrucht. Hak de dille fijn.
Schep de krieltjes uit de oven om met de laatste 25 gr kruidenboter, de
citroenrasp, de fijngehakte dille en zout naar smaak.
Leg de aspergepakketjes op 4 borden. Serveer met de citroen-dillekrieltjes.

~bron;goed eten~

Plaattaart van zoete aardappel, rode biet en feta
hartige taart 4 personen

Benodigdheden
270 gr rollen vers bladerdeeg
125 gr mascarpone
100 gr muhammara
300 gr zoete aardappelen
2 el milde olijfolie
300 gr rauwe rode bieten*
100 gr feta 43+
15 gr verse platte peterselie

bakplaat
aluminiumfolie,  indien nodig

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het deeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Meng de mascarpone met
de muhammara. Bestrijk de plaattaart met het mascarponemengsel.
Schil de zoete aardappelen, halveer in de lengte en snijd in halve plakjes van
± 2 mm dik. Meng met de helft van de olie, peper en eventueel zout. Snijd ook
de bieten in plakjes van ± 2 mm. Meng in een aparte kom met de rest van de
olie, peper &  eventueel zout. Verdeel de plakjes aardappel en biet om en om
over het deeg.
Bak de plaattaart ± 20 min onder het midden in de oven gaar. Dek eventueel af
met aluminiumfolie als het deeg te donker wordt.
Verkruimel ondertussen de feta in kleine stukjes. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de plaattaart met de feta en peterselie.

Tip
*
Je kunt eventueel ook gekookte biet gebruiken

~bron;allerhande~

Bosvruchten-yoghurtparfait
nagerecht 4 personen

Benodigdheden
100 gr blauwe bessen
100 gr bramen, gehalveerd
350 gr aardbeien, in stukjes
8 el poedersuiker
200 gr roomkaas
400 ml yoghurt
16 bitterkoekjes, verkruimeld

Bereiden
Breng de helft van de bessen, helft van de bramen en helft van de aardbeien
met 5 el poedersuiker aan de kook. Kook ± 5 min, tot het fruit zacht is.
Roer de roomkaas en yoghurt glad met de rest van de poedersuiker. Schep om
en om de yoghurt, bitterkoekjes, rest van het fruit en de vruchtensaus in glazen.
Garneer met nog wat bitterkoekjes en fruit.
Serveer de parfait direct.

~bron;hoogvliet~

Nieuwste Leden

  • gerritcv
  • Skattie
  • catootje
  • Maria0202
  • Master47
  • Alena

Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

keja starstarstarstarstar

DEZE CLUB ZORG VOOR EEN RUSTIG GEVOEL DAT JE ALLES KUNT OVERZIEN EN HET WORD OP FIJNE WIJZE GEDAAN HEEL ERG BEDANK KEJA


trudy1949 starstarstarstarstar

deze club is erg leuk trudy


Meer aanbevelingen