Leuke & Lekkere Recepten

Welkom bij Receptenboek

Waar je veel mooie receptjes kan vinden.

Voorbereiden op een beter jaar - Creatov.nl

Een gezelligpraatje aan de keukentafel
ideetjes en wat al niet meer

Er staan heerlijke recepten op clubhome en in het nieuws.
De recepten zijn voor 4 personen anders staat het erbij vermeld.
U mag natuurlijk recepten mee nemen,
maar is niet de bedoeling uw eigen clubs mee te vullen!!

Het zou gezellig zijn iets van u te mogen lezen in deze club wie u bent en wat u zoal doet zo leren we elkander een beetje kennen.

In ieder geval gaan we er iets gezelligs van maken
Met natuurlijk respect naar elkander toe !!



Namens onze team

 Plaatjes Mini smiley   Olga Plaatjes Mini smiley    Lisette Plaatjes Mini smiley   Ingrid Plaatjes Mini smiley  

 


De teller staat op  9242 Recepten

Plaattaart met ei en Boursin
paas brunch 4 personen

Plaattaart met ei, pancetta en asperges

Benodigdheden
1 rol bladerdeeg (koelvers – rond of rechthoekig van vorm)

1 eidooier + scheutje melk, geklutst
150 gr Boursin Knoflook & Fijne kruiden,  op kamertemperatuur
5 plakjes pancetta
75 gr groene asperges tips
3 eieren (middelgroot)
handje rucola
peper & zout

Optioneel: sesamzaadjes

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.  boven- en onderwarmte.
Rol het bladerdeeg uit, rol de randjes terug en besmeer de randjes met een
beetje van het geklutst eigeel en de melk. Verdeel hierover eventueel wat
sesamzaadjes voor een mooie decoratieve rand (optioneel). Prik de rest van het
bladerdeeg in met een vork en bak de plaattaart nu 10 min voor in de
voorverwarmde oven.
Besmeer de plaattaart daarna met Boursin Knoflook en Fijne kruiden. Verdeel
hierover de plakjes pancetta, groene asperge tips, eieren en breng op smaak
met peper & zout.
Bak de plaattaart nu nog 10-15 min in de oven tot de eieren gestold zijn.
Verdeel er vlak voor serveren wat rucola overheen en geniet ervan.

~bron;eefkooktzo~

Paas-panettone
Pass  brunch 8 personen

Paas-panettone - Boodschappen

Benodigdheden
1 zakje gedroogde gist
50 gram lichtbruine basterdsuiker
125 milliliter warme melk
350 gram bloem
100 gram zachte boter
3 eidooiers


voor de vulling
50 gr rozijnen
evt. 2 el marsala
1 el gekonfijte sinaasappelsnippers*
50 gr ongezouten pistachenoten (gepeld)


om te garneren
1 zakje wit glazuur (bakproducten)
1 handje blauwe bes
pistachenoten (ongezouten) of amandel (ongezouten)

schone terracotta bloempot

bakpapier

Voorbereiden
Laat de bloempot weken in water.
Los de gist en 1 tl suiker op in een paar eetlepels warme melk en laat dit 5 min
staan, tot het er belletjes verschijnen.
Kneed dit samen met de rest van de melk en suiker door de bloem. Laat afgedekt 1 uur rijzen op een warme plaats.

Bereiden
Wel de rozijnen in water of eventueel marsala. Klop met de deeghaken van een
elektrische mixer de boter, ½ tl zout, 2 eidooiers en alle benodigdheden voor de
vulling door het deeg.
Bekleed de bloempot met bakpapier en stort het plakkerige deeg erin. Laat
afgedekt nogmaals 1 uur rijzen op een warme plaats.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de laatste eidooier los en bestrijk de
bovenkant van het deeg ermee.
Bak de panettone in de oven in 30-40 min gaar en goudbruin. Laat de
panettone afkoelen en neem hem uit de pot.
Garneer de bovenkant met glazuur, bessen en noten.

Bereidingstip
Maak zelf gekonfijte sinaasappelschil: schil 1 schoongeboende sinaasappel met
een dunschiller af, schil geen witte schil mee. Snijd de oranje schil in dunne
reepjes en kook in een laagje water. Giet af en breng in een nieuw laagje water
opnieuw aan de kook. Doe dit nogmaals en breng de vierde keer aan de kook met 50 gr suiker en 50 ml water. Laat op een lage stand zachtjes koken tot de
schilletjes glazig zijn. Neem de schilletjes uit de siroop en laat afkoelen op een
stuk bakpapier.

~bron;boodschappen~

Gevulde omeletwrap met groene asperges en verse roomkaas
paas brunch 2 personen

Gevulde omeletwrap met groene asperges en verse roomkaas van ALDI

Benodigdheden
6 eieren
250 gr groene asperges
2½ el olijfolie
150 gr kerstomaatjes
100 gr verse roomkaas met tuinkruiden
30 gr rucola
50 gr geraspte belegen kaas

grillpan en ingevette ovenschaal

Bereiden
Klop de eieren los en breng op smaak met peper & zout.
Snijd het onderkantje van de groene asperges en grill.
Bak van de eieren vier omeletten. Bestrijk met verse roomkaas en verdeel er de
asperges, gehalveerde kerstomaatjes en rucola over.
Vouw ze dubbel, top met kaas en laat in 3-5 min smelten in de oven.

Tip
Bereid de omeletwrap een uur van tevoren, gestrooi ze met de gerapte kaas en zet ze afgedekt in de koelkast. Laat ze in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 7 minuten warm worden en de kaas smelten.

Variatietips:
Gevuld met roergebakken stukjes groene asperge, dunne repen rode paprika en pijnboompitten.
Gevuld met gebakken uitjes, groene asperges, champignons en taugé.
Gevuld met geroosterde groene asperges, gerookte zalm en citroenmayonaise of
truffelmayonaise.

~bron;aldi~

Gevuld stokbrood met eieren
Pasen brunch 4 personen

Benodigdheden
1 stokbrood, lichtgebakken, vers of afbak
4 eieren
4 el volle room
peper & zout
Parmezaanse kaas

Bereiden
Verwarm je oven voor op 180 °C.
Snij met een scherp mesje 4 ronde gaten in het stokbrood. Let op: snij niet tot de bodem.
Haal het brood er uit en druk aan, zodat je een ‘kommetje’ krijgt.
Breek een ei in elk gat. Schep vervolgens 1 el room op de eieren. Kruid met peper & zout.
Werk af met Parmezaanse kaas.
Bak ongeveer 20 min in het midden van de oven.

Optioneel:
Voeg eventueel 1 el extra benodigdheden toe aan de vulling. Denk aan spekjes, kalkoenfilet, gerookte zalm, geroosterde groenten,… Schep deze dan als eerste in het stokbrood.

~bron;dezondag~

Omelet met champignons en kaas
paas ontbijt 2 personen

Omelet met champignons en kaas - Eef Kookt Zo

Benodigdheden
2 ui, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijn gesneden
200 gr champignons of paddenstoelen
4 eieren
2 el Parmezaanse kaas, geraspt
peper & zout
olijfolie

Bereiden
Verhit een beetje olie in een ruime koekenpan en fruit het uitje en de knoflook
aan tot ze glazig beginnen te worden.
Borstel ondertussen de champignons of paddenstoelen schoon en snijd ze in
plakjes.
Voeg de champignons toe aan de pan en bak mee tot ze mooi bruin zijn. Je kunt
eventueel een beetje extra olie toevoegen.
Kluts ondertussen 2 eitjes in een kommetje met peper & zout naar smaak.
Giet de geklutste eitjes bij de champignons en bak de omelet om en om
goudbruin.
Als de omelet bijna klaar is strooi je de Parmezaanse kaas erover en vouw je
hem dubbel.
Garneer de omelet eventueel met wat tuinkers of peterselie.

~bron;eefkooktzo~

Wortels van bladerdeeg
Paas brunch 8 bladerdeeg wortels


Benodigdheden
1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg 270 gr
2 el olijfolie
1 el kerrie- of paprikapoeder

Koolsla
200 gr witte kool, gesneden
10 ml witte wijn azijn
50 ml ananas
25 ml zonnebloemolie
1 wortel (75 gr) geraspt
20 gr mayonaise
20 gr yoghurt
wortelgroen ter garnering

Zalm forel crème
150 gr crème fraîche
2 el mosterd
3 el honing
1 bosje dille, helft fijngehakt
100 gr zalmforel of gerookte zalm, fijngesneden
zout en suiker

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C boven-/onderwarmte.
Rol het deeg uit met het bakpapier erlangs gerold en snijd het in de lengte in 8 repen.
Bestrijk 8 schuimrolvormen dun met olie.
Wikkel de reepjes deeg op de ingevette schuimvormpjes en laat ze schuin overlappen,
zodat ze aan de onderkant taps toelopen. Meng de resterende olie met kerrie- of
paprikapoeder, verdeel dit over het deeg en plaats het op een met bakpapier beklede
bakplaat.
Plaats de bakplaat op de middelste plank in de oven en bak de schuimrolletjes
goudbruin, ongeveer 15 min. Laat de schuimrollen kort afkoelen en verwijder
voorzichtig de schuimrolvormen.

Koolsla
Voeg de kool, azijn, ananassap, olie en een beetje zout toe en kneed krachtig met je handen. Voeg wortel, mayonaise en yoghurt toe, meng goed en breng op smaak met zout.   

Zalmforelcrème
Roer de crème fraîche met mosterd en honing tot een gladde massa en breng op
smaak met zout en suiker. Meng de zalmforel en dille erdoor.   

Vul het bladerdeeg met koolsla of zalmforelcrème en garneer met wortelgroen of dille.

Tip
Als je geen schuimvormpjes hebt, kun je ook kegels maken van aluminiumfolie en de reepjes
deeg er taps toe omheen wikkelen.

~bron; tantefanny~

Carpaccio van peer met walnoten
paas  voorgerecht 4 personen

Carpaccio van peer met walnoten | Recepten | PLUS

Benodigdheden
1 citroen
50 gr walnoten, ongezouten
4 rijpe handperen Conference
4 el olijfolie extra vierge
1 el  Franse mosterd
1 tl vloeibare bloemenhoning
1 zak  luxe sla rucola (a 85 gr)
100 gr extra belegen kaasblokjes

Bereiden
Rasp de gele schil van 1 citroen en pers uit. Rooster 50 gr walnoten ongezouten
in een droge koekenpan in ± 3 min krokant. Laat afkoelen en hak grof.

Verdeel 1 zak  luxe sla rucola  over 4 borden en houdt een klein beetje sla over
voor de garnering. Schil vervolgens 4 rijpe  handperen Conference en snijd deze
in de breedte in zo dun mogelijke plakjes. Verwijder het klokhuis met een
schilmesje. Verdeel over 4 borden en besprenkel met wat citroensap.
Klop een dressing van 4 el olijfolie extra vierge, 1 el  Franse mosterd, 1 el
citroensap, 1 el citroenrasp en 1 tl vloeibare bloemenhoning .
Verdeel de laatst overgebleven rucola over de peer en besprenkel met de dressing.
Hak 100 gr extra belegen kaasblokjes grof en strooi met de walnoten over de
carpaccio.

~bron;plus~

Krokante paaskrans
Paas hapjes/buffet 1 krans

Benodigdheden
2 rollen Tante Fanny Vers filodeeg 120 gr
300 gr wortelen, geraspt
150 gr courgette, geraspt
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook
100 gr walnoten, geroosterd en gehakt
250 ml  slagroom
4 eieren
2 el verse aromatische kruiden, bijv. bieslook en/of peterselie, fijngehakt
extra kruiden, eetbare bloemen en geblancheerde miniwortels ter garnering
zout & peper
nootmuskaat
een beetje olie om te bakken en in te vetten

tulband ø 24 cm*

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 ° C boven-/onderwarmte en verwerk het deeg
direct uit de koelkast.
Fruit ui en knoflook in olie. Voeg wortel en courgette toe en bak 5 min. Breng
op smaak met peper & zout en laat tot gebruik uitlekken in een zeef.
Vet een tulbandvorm in met olie en leg de filodeegvellen erin. Leg ze op elkaar
zodat er geen gaten ontstaan.
Meng groenten en walnoten en verdeel over de vorm. Meng room met eieren en
kruiden en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet het mengsel
over de groenten in de vorm. Vouw het uitstekende deeg over het mengsel.
Bak de Paaskrans onderin de oven op een rooster in 30 min goudbruin. Laat de
krans een beetje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.

Garneer met verse kruiden, bloemen en mini worteltjes.

Tip
Als je geen tulbandvorm hebt, kun je ook een vuurvaste beker of kom in het midden van een gewone springvorm plaatsen.

~bron;tantefannie~

Nieuwste Leden

  • gerritcv
  • Skattie
  • catootje
  • Maria0202
  • Master47
  • Alena

Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

64henk starstarstarstarstar

Ik kan niet anders zeggen dat dit een hele mooie en informatieve kookclub is,erg goed us. Henk en Reina


Ingrid starstarstarstarstar

Ik ben blij met deze club.. 150 leden bij elkaar gekregen dan moet het toch een super club zijn!


Meer aanbevelingen