Leuke & Lekkere Recepten

Welkom bij Receptenboek

Waar je veel mooie receptjes kan vinden.

Voorbereiden op een beter jaar - Creatov.nl

Een gezelligpraatje aan de keukentafel
ideetjes en wat al niet meer

Er staan heerlijke recepten op clubhome en in het nieuws.
De recepten zijn voor 4 personen anders staat het erbij vermeld.
U mag natuurlijk recepten mee nemen,
maar is niet de bedoeling uw eigen clubs mee te vullen!!

Het zou gezellig zijn iets van u te mogen lezen in deze club wie u bent en wat u zoal doet zo leren we elkander een beetje kennen.

In ieder geval gaan we er iets gezelligs van maken
Met natuurlijk respect naar elkander toe !!


Namens onze team

 Plaatjes Mini smiley   Olga Plaatjes Mini smiley    Lisette Plaatjes Mini smiley   Ingrid Plaatjes Mini smiley  

 


De teller staat op  9301 Recepten

Aubergine hachee
vegan 4 personen

Benodigdheden
1 aubergine, in dunne reepjes
1 ui, in ringen
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
250 gr kastanjechampignons, in schijfjes
3 el sojasaus of tamari
1 el agave siroop
1 el tomatenpuree
50 ml rode wijn
60 gr volkoren ontbijtkoek, 2-3 plakken
200 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes

serveer met:
zoete aardappels

garneer met:
verse rozemarijn noten, fijngehakt

Bereiden
Zet een koekenpan op het vuur en verhit de olijfolie. Fruit de ui en knoflook
even aan.
Voeg de aubergine, sojasaus en agave siroop toe en bak de groenten ± 3 min.
Als de aubergine wat zachter wordt, voeg dan champignons toe en bak 2-3 min.
Doe daarna de tomatenpuree en rode wijn erbij. Roer het goed door elkaar.
Kruimel de ontbijtkoek in de pan en roer het door de hachee. Giet de
groentebouillon erbij en leg de laurierblaadjes in de pan en laat het 20 min
op een laag vuur sudderen. Roer regelmatig door. Haal de pan van het vuur.
Serveer de aubergine hachee met (zoete) aardappelpuree en garneer met wat
verse rozemarijn en fijngehakte noten.

~bron;lennaomrani~

Wrappa bolognese
lunch 4 personen

Benodigdheden
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
4 tomaten
1 bosje basilicum
1 teentje knoflook
1 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
500 gr half-om-half gehakt
1 ui
8 tortillawraps
75 gr Parmezaanse kaas
zout & peper (naar smaak)

Bereiden
Schep de tomaat, basilicum en knoflook door elkaar en breng op smaak met een
paar druppels balsamico, 1 el olijfolie, zout & peper.
Kneed het gehakt door met de Italiaanse kruiden, zout & peper. Verhit de
overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien op middelhoge stand
goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak in een paar minuten rul.
Verwarm de (volkoren) tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking
en leg ze op borden. Verdeel het gehaktmengsel erover en schep de
tomatensalsa erop. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

~bron;spar~

Kippenballetjes in romige kruidenkaassaus
kip 4 personen

Benodigdheden
1 ui
2 paprika’s (bv 1 rode en 1 groene)
2 stengels selder
250 gr champignons
500 gr kippengehakt
1 eierdooier
100 gr paneermeel
olijfolie
150 gr kruidenkaas
200 ml lichte room
cayennepeper
nootmuskaat
peper & zout
verse peterselie en/of basilicum

Bereiden
Snipper de ui fijn. Snij de paprika’s en selder in reepjes en de champignons
in schijfjes.
Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid naar smaak met
peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat.
Rol balletjes van het gehakt. Bak de kippengehaktballetjes rondom bruin in een
diepe pan (of stoofpot) in olijfolie. Haal de kippengehaktballetjes uit de pan.
Stoof in dezelfde pan de ui. Voeg na enkele minuten de andere groenten toe en
laat enkele minuten roerbakken.
Voeg de room en de kruidenkaas toe en roer om tot een smeuïg geheel. Schep
de kippengehakballetjes door de saus.  Zet het vuur wat zachter en laat de
roomsaus 5 min pruttelen.
Proef en kruid bij met peper & zout naar maak!!!

Tip
V
oeg eventueel een scheutje water of kippenbouillon toe als de saus te dik is.

~bron;cookameal~

Bladerdeegflapjes met ham en champignons
hapjes 4 personen

Benodigdheden
300 gr champignons
2 el boter
zout & peper
4 takjes tijm
150 gr comté of emmentaler (kaas)
2 eieren
100 gr mascarpone
100 gr gekookte ham
270 gr bladerdeeg (rol, koelvak)
1 eidooier
bakpapier

Bereiden
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een
koekenpan op hoog vuur en bak de champignons er ± 5 min in. Breng op smaak
met zout & peper. Was de tijm en hak hem fijn. Rasp de kaas.
Roer de tijm, de kaas, de eieren en de mascarpone door elkaar. Bestrooi met
zout & peper. Snijd de ham in reepjes.

Verwarm de oven voor 180 °C.

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vier stukken. Leg de stukken op een met
bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het mascarponemengsel. Verdeel de
champignons en de ham erover. Klap de hoekjes van elk deegstuk naar het
midden en druk een beetje aan. Kluts de eidooier met 1 el water. Bestrijk het
deeg ermee en bak 15-20 min in de oven.

~bron;koken&genieten~

Nieuwste Leden

  • gerritcv
  • Skattie
  • catootje
  • Maria0202
  • Master47
  • ni-na

Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

Ingrid starstarstarstarstar

Ik ben blij met deze club.. 150 leden bij elkaar gekregen dan moet het toch een super club zijn!


carlastoorvogel starstarstarstarstar

je kunt iedeeen op doen voor l;euke lekkere makkelijke recepten


Meer aanbevelingen