Welkom bij Receptenboek
Waar je veel mooie receptjes kan vinden.
Een gezelligpraatje aan de keukentafel
ideetjes en wat al niet meer
Er staan heerlijke recepten op clubhome en in het nieuws.
De recepten zijn voor 4 personen anders staat het erbij vermeld.
U mag natuurlijk recepten mee nemen,
maar is niet de bedoeling uw eigen clubs mee te vullen!!
Het zou gezellig zijn iets van u te mogen lezen in deze club wie u bent en wat u zoal doet zo leren we elkander een beetje kennen.
In ieder geval gaan we er iets gezelligs van maken
Met natuurlijk respect naar elkander toe !!
Namens onze team
Olga Lisette Ingrid
De teller staat op 9301 Recepten
Aubergine hachee
vegan 4 personen
Benodigdheden
1 aubergine, in dunne reepjes
1 ui, in ringen
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
250 gr kastanjechampignons, in schijfjes
3 el sojasaus of tamari
1 el agave siroop
1 el tomatenpuree
50 ml rode wijn
60 gr volkoren ontbijtkoek, 2-3 plakken
200 ml groentebouillon
2 laurierblaadjes
serveer met:
zoete aardappels
garneer met:
verse rozemarijn noten, fijngehakt
Bereiden
Zet een koekenpan op het vuur en verhit de olijfolie. Fruit de ui en knoflook
even aan.
Voeg de aubergine, sojasaus en agave siroop toe en bak de groenten ± 3 min.
Als de aubergine wat zachter wordt, voeg dan champignons toe en bak 2-3 min.
Doe daarna de tomatenpuree en rode wijn erbij. Roer het goed door elkaar.
Kruimel de ontbijtkoek in de pan en roer het door de hachee. Giet de
groentebouillon erbij en leg de laurierblaadjes in de pan en laat het 20 min
op een laag vuur sudderen. Roer regelmatig door. Haal de pan van het vuur.
Serveer de aubergine hachee met (zoete) aardappelpuree en garneer met wat
verse rozemarijn en fijngehakte noten.
~bron;lennaomrani~
Wrappa bolognese
lunch 4 personen
Benodigdheden
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
4 tomaten
1 bosje basilicum
1 teentje knoflook
1 el balsamicoazijn
2 el olijfolie
500 gr half-om-half gehakt
1 ui
8 tortillawraps
75 gr Parmezaanse kaas
zout & peper (naar smaak)
Bereiden
Schep de tomaat, basilicum en knoflook door elkaar en breng op smaak met een
paar druppels balsamico, 1 el olijfolie, zout & peper.
Kneed het gehakt door met de Italiaanse kruiden, zout & peper. Verhit de
overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien op middelhoge stand
goudbruin. Voeg het gehakt toe en bak in een paar minuten rul.
Verwarm de (volkoren) tortillawraps volgens de aanwijzingen op de verpakking
en leg ze op borden. Verdeel het gehaktmengsel erover en schep de
tomatensalsa erop. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
~bron;spar~
Kippenballetjes in romige kruidenkaassaus
kip 4 personen
Benodigdheden
1 ui
2 paprika’s (bv 1 rode en 1 groene)
2 stengels selder
250 gr champignons
500 gr kippengehakt
1 eierdooier
100 gr paneermeel
olijfolie
150 gr kruidenkaas
200 ml lichte room
cayennepeper
nootmuskaat
peper & zout
verse peterselie en/of basilicum
Bereiden
Snipper de ui fijn. Snij de paprika’s en selder in reepjes en de champignons
in schijfjes.
Meng het gehakt met de eierdooier en het paneermeel. Kruid naar smaak met
peper, zout, cayennepeper en nootmuskaat.
Rol balletjes van het gehakt. Bak de kippengehaktballetjes rondom bruin in een
diepe pan (of stoofpot) in olijfolie. Haal de kippengehaktballetjes uit de pan.
Stoof in dezelfde pan de ui. Voeg na enkele minuten de andere groenten toe en
laat enkele minuten roerbakken.
Voeg de room en de kruidenkaas toe en roer om tot een smeuïg geheel. Schep
de kippengehakballetjes door de saus. Zet het vuur wat zachter en laat de
roomsaus 5 min pruttelen.
Proef en kruid bij met peper & zout naar maak!!!
Tip
Voeg eventueel een scheutje water of kippenbouillon toe als de saus te dik is.
~bron;cookameal~
Bladerdeegflapjes met ham en champignons
hapjes 4 personen
Benodigdheden
300 gr champignons
2 el boter
zout & peper
4 takjes tijm
150 gr comté of emmentaler (kaas)
2 eieren
100 gr mascarpone
100 gr gekookte ham
270 gr bladerdeeg (rol, koelvak)
1 eidooier
bakpapier
Bereiden
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de boter in een
koekenpan op hoog vuur en bak de champignons er ± 5 min in. Breng op smaak
met zout & peper. Was de tijm en hak hem fijn. Rasp de kaas.
Roer de tijm, de kaas, de eieren en de mascarpone door elkaar. Bestrooi met
zout & peper. Snijd de ham in reepjes.
Verwarm de oven voor 180 °C.
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vier stukken. Leg de stukken op een met
bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het mascarponemengsel. Verdeel de
champignons en de ham erover. Klap de hoekjes van elk deegstuk naar het
midden en druk een beetje aan. Kluts de eidooier met 1 el water. Bestrijk het
deeg ermee en bak 15-20 min in de oven.
~bron;koken&genieten~
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan:
Aanbevelingen door leden:
IngridIk ben blij met deze club.. 150 leden bij elkaar gekregen dan moet het toch een super club zijn!
je kunt iedeeen op doen voor l;euke lekkere makkelijke recepten
Statistieken
Courgette plaattaart met prei en feta
hartige taart 1 plaattaart*
Benodigdheden
1 rol bladerdeeg
1 courgette in dunne plakjes gesneden
1 prei gewassen en in halve ringen gesneden
½ rode ui in dunne ringen gesneden
200 gr feta verkruimeld
100 gr oude kaas geraspt
2 flinke tl gedroogde tijm
2 flinke tl gedroogde oregano
snufje chilivlokken
flinke snuf versgemalen zwarte peper
bakplaat
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg inclusief bakpapier uit op een bakplaat.
Meng de gedroogde tijm, oregano en chilivlokken in een schaaltje.
Vouw de randen van het deeg iets naar binnen toe. (laat het bladerdeeg even
5 min op kamertemperatuur komen voordat je het uitrolt) verkruimel de helft
van de feta en oude kaas over het bladerdeeg. Verdeel dan de courgette, rode ui
en prei over het bladerdeeg en vervolgens de rest van de feta en oude kaas.
Bestrooi met de gedroogde oregano, tijm, zwarte peper en chilivlokken.
Bak de plaattaart in ongeveer 20-25 min goudbruin en gaar. Laat de plaattaart
iets afkoelen en snijd in stukken.
Eet smakelijk!
Tip *
Deze courgette plaattaart met prei en feta is heerlijk als snack, als lunch of
's avonds bij een kom soep.
~bron;familieoverdekook~
Bloemkool ovenschotel met cajun kip
oven 4 personen
Benodigdheden
1 bloemkool
2 zakjes kant-en-klare aardappelpuree
½ tl knoflookpoeder
½ tl paprikapoeder
¼ tl chilipoeder
½ tl oregano
¼ tl gemalen zwarte peper
¼ tl zout
350 gr kipdijfilet
2 el milde olijfolie
250 gr cherrytomaten
1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een grote pan met water aan de kook. Snijd de bloemkool in kleine
roosjes en de steel in nog kleinere stukjes. Doe de bloemkool samen met een
flinke snuf zout in de pan met water. Kook de bloemkool 10 min en giet af in
een vergiet.
Maak ondertussen de aardappelpuree volgens de bereidingswijze op de
verpakking (of zelf puree maken).
Meng alle kruiden en specerijen met elkaar. Snijd de kipdijfilet in stukjes van
ongeveer 3 x 3 cm en meng met het kruidenmengsel. Voeg ook de olijfolie en de
cherrytomaten toe.
Verdeel de aardappelpuree over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg
hierop de bloemkool en vervolgens het kipmengsel. Snijd de citroen in
partjes, vet ze in met olijfolie en verdeel over de schaal. Ze zijn dan geschikt om
bovenop de schotel te leggen. Bak de bloemkool ovenschotel 25 min in de oven
of totdat de kip goudbruin en gaar is.
~bron;aldi~
Andijviestamppot met sticky champignons
vegetarisch 4 personen
Benodigdheden
Andijviestamppot
1250 gr iets kruimige aardappelen geschild en in stukjes gesneden
100 gr extra belegen kaas geraspt
250 gr rauwe andijvie meer mag altijd
½ groentebouillonblokje
flinke klont (plantaardige) roomboter
200 ml (plantaardige) melk
2 tl grove mosterd
flinke snuf versgemalen zwarte peper & zout
1/3 tl nootmuskaat
2 tl kerriepoeder
Woksaus voor de champigmoms
125 ml sweet chilisaus (Go-tan)
3 cm verse gember geschild en geraspt
2 teentjes knoflook geraspt
1 tl grove mosterd
1 tl paprikapoeder
1 tl kerriepoeder
snufje chilivlokken
flinke snuf versgemalen zwarte peper
snufje zout
2 tl sesamzaadjes
800 gr (kastanje)champignons grof gesneden
Bereiden
Meng alle benodigdheden voor de saus van de champignons.
Kook de aardappelen gaar samen met een half groentebouillonblokje.
Afhankelijk van hoe groot je stukjes aardappelen zijn duurt dit 10-15 min. Giet
de aardappelen af en stamp de aardappelen met de melk tot een smeuïge puree.
Meng de roomboter door de puree en breng op smaak met peper, zout,
kerriepoeder, nootmuskaat, geraspte kaas en de mosterd.
Dan de heel fijn gesneden andijvie erdoor mengen.
Wanneer de aardappelen koken maak je ook de champignons klaar. Verhit een
scheutje olie in een hapjespan of grotere koekenpan. Bak de uien met de
champignons goudbruin. Voeg de saus toe en bak kort mee.
Serveer de andijviestamppot met de gebakken champignons. Bestrooi eventueel
nog met extra sesamzaadjes voor serveren.
~bron; familieoverdekook~
Hartige taart met gehakt
hartige taart 4-6 personen
Benodigdheden
1 rol bladerdeeg
100 gr semi gedroogde tomaten
500 gr rundergehakt
100 gr geraspte kaas
2 tl gedroogde oregano
3 varkensvlees worstjes
150 gr korte pasta (bijvoorbeeld macaroni, klein penne etc)
1 blik pomodorini
2 takjes basilicum
1 ui
1 teen knoflook
125 ml crème fraîche
1 el olijfolie
peper & zout, naar smaak
springvorm van 24 cm, ingevet met boter
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bekleed de springvorm (beboter hem wel eerst) met het bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm 20 min in de koelkast.
Begin met het koken van de pasta. Breng een ruime pan met gezouten water
aan de kook. Voeg de pasta toe en kook tot de pasta gaar is. Giet af en zet even
apart.
Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan, voeg de
fijngesneden ui en knoflook toe en bak tot het licht verkleurd. Voeg het gehakt
en worstvlees toe (snijd de worsten open en gebruik alleen het worstvlees). Bak
het vlees goudbruin. Voeg het blik pomodorini, de semi gedroogde tomaatjes en
de gedroogde oregano toe. Kook de saus een beetje in. Haal de pan van het
vuur en schep ook de pasta er door. Laat de vulling afkoelen.
Meng de crème fraîche met de geraspte kaas en breng op smaak met peper. Zet
tot gebruik in de koelkast.
Bak de bodem de eerste 20 min blind. Bedek hiervoor de vorm met bakpapier
en vul hem met bakbonen, droge ongekookte rijst of ongekookte droge bonen.
Haal na 20 minuten deze “blinde” vulling en het bakpapier er uit.
Vul hem nu met de gehaktvulling en zet 20 min in de oven. Besmeer met de
crème fraîche en bak nog eens 7 min zodat er een mooi kleurtje op de hartige
taart komt.
Laat de hartige taart met gehakt iets afkoelen, dan blijft hij mooi in vorm en
snijd dan in stukken. Garneer met verse basilicumblaadjes.
~bron;uitpaulineskeuken~