Welkom bij Receptenboek
Waar je veel mooie receptjes kan vinden.
Een gezelligpraatje aan de keukentafel
ideetjes en wat al niet meer
Er staan heerlijke recepten op clubhome en in het nieuws.
De recepten zijn voor 4 personen anders staat het erbij vermeld.
U mag natuurlijk recepten mee nemen,
maar is niet de bedoeling uw eigen clubs mee te vullen!!
Het zou gezellig zijn iets van u te mogen lezen in deze club wie u bent en wat u zoal doet zo leren we elkander een beetje kennen.
In ieder geval gaan we er iets gezelligs van maken
Met natuurlijk respect naar elkander toe !!
Namens onze team
Olga Lisette Ingrid
De teller staat op 9307 Recepten
Pastasalade met aubergine, ham en mozzarella
pasta 4 personen
Benodigdheden
2 aubergines
3 el olijfolie
300 gr volkoren penne of 300 gr penne
75 gr rucola
6 el rode pesto
120 gr olijven zonder pit
150 gr rauwe hammen
250 gr mozzarella
Bereiden
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en
bak de aubergine in ± 15 min gaar en goudbruin. Breng op smaak met
zout & peper.
Kook intussen de pasta beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Snijd de rucola grof. Meng de pesto door de pasta en schep de aubergine, rucola
en olijven erdoor.
Scheur de rauwe ham en mozzarella in stukken en verdeel over de pastasalade.
~bron;plus~
Kip cashew
kip 4 personen
Benodigdheden
400 gr kipfilet
1 el maiszetmeel
neutrale olie
2 el water
1 el lichte sojasaus
4 tenen knoflook
3 cm gember
3 paprika’s (2 rode + 1 gele)
3 bosuien
100 gr ongezouten cashewnoten
Hoisinsaus
1 el maiszetmeel
2 el water
4 el lichte sojasaus
2 el hoisin
1 tl rijstazijn
2 tl sesamolie
Bereiden
Snijd de kip in plakken van 2 bij ½ cm.
Meng de kip met 1 el maiszetmeel, 1 el neutrale olie, 2 el water en 1 el lichte
sojasaus.
Pel de knoflook. Hak de gember en knoflook fijn. Snijd de paprika’s in stukken
van 1 bij 1 cm en snijd de bosui in stukken van 2 cm.
Meng alle benodigheden voor de saus.
Leng 1 el maiszetmeel aan met 2 el koud water.
Verhit een scheut olie in de wok en roerbak de kip 30 tot 60 sec. Doe dit in
delen zodat er niet te veel kip in de pan zit. Haal uit de pan en doe in een kom.
Verhit wat extra olie in de pan en fruit hierin de knoflook en gember 30 tot 60 sec. Voeg de paprika en bosui toe en bak 1 min.
Voeg het hoisinsausje toe en bind af met het aangelengde maiszetmeel. Laat
zacht iets inkoken.
Voeg dan de cashewnoten en kip toe en verwarm nog 1 min.
Serveer de kip met (zilvervlies)rijst.
~bron;kokenmethugo~
Lentefoccacia met verse doperwtjes en asperges
brunch 2- 3 personen
Benodigdheden
500 gr (brood)bloem
300 ml water, op kamertemperatuur
2 tl zout
7 g gist (= 1 zakje)
20 ml zonnebloem- of olijfolie + wat extra om in te vetten
1 tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde rozemarijn
1 ui
75 gr Parmezaanse kaas
5 à 6 witte asperges
handjevol verse doperwten
enkele takjes verse rozemarijn
enkele takjes verse tijm
Bereiden
Meng de bloem, het water, het zout, de gist en de olie in een ruime kom en
kneed er een soepel deeg van. Dat kan met een kneedmachine, met de
kneedfunctie van een broodbakmachine of met de hand.
Leg het deeg in een zeer licht met olie ingevette kom en bedek deze met een
theedoek. Laat het deeg rijzen tot het in omvang verdubbeld is; dat duurt
minimaal een uur.
Snijd ondertussen de ui in dunne ringen, rasp de Parmezaanse kaas en schil de
asperges en verwijder de houtige onderkant. Snijd de asperges in 2 of 3 stukjes.
Bestrooi je werkblad met wat bloem. Stort het gerezen deeg erop en sla het wat
plat.
Strooi de gedroogde tijm en rozemarijn over het deeg. Kneed het nog kort door
(de kruiden hoeven niet heel goed vermengd te worden, het is juist wel leuk als
er wat ‘strepen’ kruiden te zien zijn).
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm hierop van het deeg een
rechthoekig brood, ongeveer zo groot als de hele bakplaat.
Bedek het deeg met wat ingevette huishoudfolie en laat het afgedekt nog drie
kwartier tot een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200-225 °C.
Haal de folie van het brood en verdeel de ui, de doperwten, de asperges, de
Parmezaanse kaas en de verse tijm en rozemarijn over het brood.
Bak het brood in 40 min mooi gaar in een op de oven.
Het brood is erg lekker met zeezoutboter, tapenade of andere smeerseltjes. Ook
lekker met wat verse bieslookbloemetjes uit de moestuin.
~bron;landleven~
Lasagnerolletjes met ham en spinazie
pasta lasagne 4 personen
Benodigdheden
600 gr spinazie, panklaar
½ tl nootmuskaat
2 tl Italiaanse kruiden
250 gr mascarpone
1 fles gekruide tomatensaus (690 gr)
250 gr lasagnebladen, koelvers
200 gr achterhammen
150 gr mozzarella, geraspt
ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Verhit een droge koekenpan en laat de spinazie handje voor handje slinken.
Doe in een vergiet en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Breng op
smaak met nootmuskaat, zout & peper.
Meng de Italiaanse kruiden met zout & peper door de mascarpone. Schenk de
tomatensaus in een ovenschaal.
Halveer de lasagnebladen in de lengte. Besmeer met mascarpone en beleg met wat spinazie en ham. Rol op zonder te veel te drukken en zet de rolletjes met de
snijkant boven naast elkaar in de ovenschaal.
Bestrooi met de kaas en bak ± 30 min in het midden van de oven.
~bron;nettorama~
Gegrilde sperziebonensalade met kappertjes en amandel
bijgerecht 4 personen
Benodigdheden
400 gr sperziebonen, schoongemaakt
4 el olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
3 el mayonaise
1 tl mosterd
2 el amandelschaafsel
1 rode ui, gesnipperd
1 el kappertjes
grillpan
Bereiden
Schep de sperziebonen om met 3 el olijfolie. Verhit de grillpan. Gril de
sperziebonen in 2-3 porties in 5 min beetgaar en met mooie grillstrepen.
Schep ze regelmatig om.
Pureer intussen met de staafmixer de sjalot met de mayonaise, mosterd en 2 el
water tot een gladde dressing. Breng op smaak met zout & peper.
Verhit in een koekenpan de overige (1 el) olijfolie. Bak het amandelschaafsel in
± 2 min goudbruin.
Verdeel de gegrilde sperziebonen met de rode ui en de kappertjes over een
schaal. Besprenkel met de mosterddressing en bestrooi met het gebakken
amandelschaafsel.
Tip
Gebakken amandelschaafsel heeft een vollere smaak dan geroosterd amandelschaafsel
~bron;spar~
Orzotto met salie, paddenstoelen en gorgonzola
pasta 4 personen
Benodigdheden
2 el olijfolie
½ bosje verse salie
1 el boter
1 teentje knoflook, geperst
2 sjalotjes, gesnipperd
500 gr kastanjechampignons, in plakjes, schoongeveegd
300 gr orzo *
750 ml paddenstoelenbouillon
100 gr gorgonzola, verbrokkeld
Bereiden
Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de salieblaadjes in ± 1 min licht
knapperig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bak de boter, knoflook en sjalotten circa 2 minuten in het bakvet. Voeg de
paddenstoelen toe en roerbak ± 5 min op een hoge stand.
Voeg de orzo toe aan de pan en bak 1 min. Voeg vervolgens de bouillon toe en
kook de orzo in ± 12 min gaar. Roer regelmatig door en voeg indien nodig een
scheutje water toe als het droogkookt.
Roer de helft van de gorgonzola door de orzo en breng op smaak met zout &
peper. Bestrooi met de overige gorgonzola en garneer met de knapperige salie.
Schep in kommen. Lekker met een groene salade.
Weetje
* wat is orzo precies?
Is orzo nu pasta of rijst? Een veelgestelde vraag, maar ook eentje met een
simpel antwoord: het is gedroogde pasta in rijstvorm. Een beetje van beiden
dus. De naam komt van het Italiaanse woord voor gerst, maar we kennen het
ook onder andere namen. Het wordt ook wel ‘riso’ of ‘risoni’ (grote rijstkorrel)
genoemd en in de Griekse keuken staat het bekend als ‘kritharáki’. Weet je dat
ook weer.
Het is dus pasta in de vorm van rijstkorrels. Traditioneel wordt het dan ook
bereid en gegeten zoals rijst. Zowel warm als koud. Het werd vooral gebruikt
om soepen en salades meer body te geven. Tegenwoordig geldt het ook als basis
voor een volledige, gezonde maaltijd.
~bron;coop~
Vegan burrito
vegetarisch 4 personen
Benodigdheden
150 gr rijst
1 blik tomatenblokjes
2 el Mexicaanse kruiden
4 grote tortillawraps
8 blaadjes kropsla
1 blikje maiskorrel, afgespoeld & uitgelekt
1 blik zwarte bonen, afgespoeld & uitgelekt
1 avocado, in plakjes
200 gr kaas, geraspt (vegan)
2 el zonnebloemolie
grillpan
Bereiden
Kook de rijst. Giet af en meng de tomatenblokjes en Mexicaanse kruiden
erdoor.
Beleg elke wrap in het midden met de slablaadjes en laat de randen vrij.
Verdeel hierover de rijst, mais, zwarte bonen, avocado en geraspte kaas.
Vouw 2 tegenoverliggende kanten van de wrap over de vulling en rol strak op.
Doe hetzelfde met de rest van de wraps. Bestrijk de burrito's met de olie.
Verhit de grillpan op een middelhoge stand en gril de burrito's rondom
goudbruin.
Lekker met plantaardige yoghurt.
~bron;hoogvliet~
Gegratineerde courgetterolletjes opgevuld met spinazie en ricotta
oven (vegetarisch) 2 personen
Benodigdheden
1 courgette
200 gr ricotta
250 gr spinazie(bio)
2 tomaten
50 gr parmezaan
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Zet een pan op het vuur, giet er wat olijfolie in en doe er de spinazie in. Laat de
spinazie slinken, neem van het vuur en meng de ricotta erdoor. Kruid met
peper & zout.
Snijd de tomaten in kwarten, verwijder het vocht (zie tip) en de zaadlijsten en
snijd het vruchtvlees in blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal. Meng met
peper & zout en wat olijfolie.
Trek met een dunschiller plakjes van de courgette. Lepel wat spinazievulsel op
de plakjes en rol ze op. Duw de rolletjes in de tomatenblokjes.
Strooi er tot slot de parmezaan over. Zet 30 min in de oven.
Tip
Spinazie van biologische teelt heeft een dikker blad en verliest minder vocht tijdens het garen.
Tip
Als je het vocht niet uit de tomaten verwijdert, dan zul je het in je ovenschaal krijgen. Een andere mogelijkheid is dat je eerst tomatensaus maakt. Snijd de tomaten dan in stukken en laat ze stoven tot het vocht is uitgekookt. Maar dat vergt meer tijd. Het hangt er dus van af hoeveel tijd je hebt. Tomaten uit blik zijn niet meteen een oplossing; ook die bevatten vaak veel vocht.
~bron;purepascale
Makreelbroodjes met tomaat en mais
lunch 2 personen
Benodigdheden
50 gr Mexicaanse groentemix (diepvries)
4 volkorenbroodjes
6 tomaten
200 gr makreel (gerookt)
50 ml magere kwark
1 tl mierikswortel (potje)
peper
10 sprietjes verse bieslook
1 citroen
Bereiden
Bak de groentemix volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broodjes open en bak de snijvlakken in een hete koekenpan lichtbruin.
Was de tomaten en snijd in dunne plakken.
Meng de makreel met de kwark, mierikswortel en de helft van de groentemix. Breng op smaak met peper.
Beleg de onderste helft van het broodje met tomaat en verdeel het
makreelmengsel erover. Plaats de bovenkant erop.
Meng overgebleven tomaat door de rest van de groentemix.
Was de bieslook en snijd klein. Pers de citroen uit.
Garneer de salade met de bieslook en wat citroensap en serveer het bij de
broodjes.
~bron;voedingscentrum~
Koffie crumble cake
gebak e.d. 8-10 personen
Benodigdheden
200 gr roomboter (kamertemperatuur)
200 gr lichtbruine basterdsuiker
200 gr zelfrijzend bakmeel
3 eieren
100 gr zure room
40 ml espresso (L'OR Splendente)
75 gr walnoten
poedersuiker
Crumble
75 gr koude roomboter
75 gr suiker
100 gr zelfrijzend bakmeel
40 gr walnoten
Cakevorm (23 cm)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Zet een dubbele espresso (40ml) met de L’OR Splendente koffiecapsules en laat
deze afkoelen.
Maak de crumble. Hak 40 gr walnoten tot kleine stukjes. Doe de bloem, suiker,
het zelfrijzend bakmeel en de walnoten in een kom. Voeg de koude boter toe en
wrijf met je handen tot grove kruimels. Zet apart in de koelkast.
Mix de boter en de lichtbruine basterdsuiker tot een romig en luchtig geheel.
Voeg dan één voor één de eieren toe. Spatel het zelfrijzend bakmeel en een snuf
zout door het beslag.
Voeg vervolgens langzaam de afgekoelde espresso en zure room toe en meng
nog even kort.
Hak 75 gr walnoten grof en spatel deze door het beslag. Giet het beslag in een
ingevette cakevorm. Verdeel de crumble over het cakebeslag.
Bak de crumble cake in ongeveer 60 min af in de oven. De cake is klaar als een
satéprikker er schoon en droog uitkomt, wanneer je deze in het midden van de
cake steekt.
Laat de cake iets afkoelen en haal hem dan voorzichtig uit de vorm.
Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
~bron;paulineskeuken~
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan:
Aanbevelingen door leden:
64henkIk kan niet anders zeggen dat dit een hele mooie en informatieve kookclub is,erg goed us. Henk en Reina
Een fantastische club met heerlijke recepten!
Binnenkort Jarig
Statistieken
Snelle bladerdeeg appeltaartjes
gebak e.d. 6 personen
Benodigdheden
Voor de vulling
2-3 appels, geschild en in blokjes
1-2 el suiker
1 el custardpoeder
¼ tl kaneelpoeder
Verder nodig
1 rol vers bladerdeeg 270 gr
1 ei, losgeklopt
2 el amandelschaafsel
100 gr abrikozenjam
Bereiden
Snelle bladerdeeg appeltaart
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Haal het bladerdeeg 10 min van te voren uit de koelkast.
Meng de appelblokjes met de suiker, het custardpoeder en kaneelpoeder.
Rol het deeg met bakpapier en al uit en leg het op een bakplaat.
Snijd het deeg in zes gelijke rechthoeken en prik iedere rechthoek in het
midden enkele keren in met een vork.
Verdeel de appelvulling diagonaal over de stukjes bladerdeeg. Klap één van de
punten deeg over de appelvulling. Maak de andere punt iets nat en vouw ook
deze over de appelvulling, zodat deze vastplakt op het andere deegflapje.
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi het met
amandelschaafsel. Eventueel kun je ook nog een beetje suiker over het deeg strooien.
Bak de snelle appeltaartjes in 25 tot 35 min goudbruin en gaar.
Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en bestrijk daar de appeltaartjes
mee.
Serveer ze (lauw)warm of afgekoeld.
~bron; rutgerbakt~
dit recept gekregen van Lisette
Roomcroissants
brunch 4 personen
Benodigdheden
Voor de roomcroissants
125 ml slagroom
20 gr suiker
1 zakje slagroomversteviger
½ recept banketbakkersroom
4 verse croissants
poedersuiker, om te bestuiven
Bereiden
Klop de slagroom met de suiker en slagroomversteviger stijf op.
Klop in een andere kom de banketbakkersroom los en spatel daar vervolgens de slagroom door.
Doe de room in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
Snij de croissants open en spuit een flinke laag van de roomvulling op de onderste helft.
Plaats de bovenkant van het croissantje daar op en bestuif hem licht met poedersuiker.
Serveer de croissants zo vers mogelijk!
Tip
Het contrast tussen de knapperige versgebakken croissant en de volle en romige banketbakkersroom is superlekker! Met dit recept voor roomcroissants ga je een heel fijn ontbijt tegemoet. Om het makkelijk te houden heb ik croissantjes van de banketbakker gebruikt. Het lekkerste zijn die natuurlijk op de dag dat je ze gekocht hebt, maar eventueel kun je ze een dag later ook nog even oppiepen in de oven. Natuurlijk kun je ook afbakcroissantjes gebruiken om deze roomcroissants mee te maken.
~bron; rutgerbakt~
dit recept gekregen van Lisette
Bladerdeeg plaattaart met mascarpone en zomerfruit
gebak e.d 8 -10 stukken
Benodigdheden
Voor de bodem
1 rol koelvers bladerdeeg
1 ei, losgeklopt
Voor de mascarponevulling
200 ml slagroom
50 gr poedersuiker
1 zakje slagroomversteviger
½ vanillestokje
200 gr mascarpone
Topping
150 gr bramen
150 gr frambozen
150 gr blauwe bessen
poedersuiker, om te bestuiven
Bakplaat
Bereiden
Bladerdeeg plaattaart maken
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit en leg dit op de bakplaat.
Vouw de randen van het deeg 1 cm om, zodat er een opstaande rand ontstaat.
Bestrijk die rand met losgeklopt ei en prik het deeg in het midden meerdere
malen in met een vork, om te voorkomen dat het bol gaat staan tijdens het bakken. Bak de bladerdeegbodem in 15-25 min goudbruin en gaar.
Laat hem na het bakken afkoelen op een rooster.
Doe voor de vulling de slagroom, poedersuiker en slagroomversteviger in een
kom en klop het mengsel stijf op.
Snijd het vanillestokje doormidden en schraap het merg eruit.
Doe dit samen met de mascarpone bij de slagroom en klop alles door tot het
mengsel goed stijf is.
Bestrijk de bladerdeegbodem met het roommengsel en verdeel daar het fruit over.
Bestuif de plaattaart voor het serveren licht met poedersuiker.
~bron; rutgerbakt ~
dit recept gekregen van lisette
Hartjes-pannenkoeken
pannenkoeken 2 personen
Benodigdheden
Voor de pannenkoeken
125 gr bloem
1 el suiker
snuf zout
1½ tl bakpoeder
1 ei
200 ml melk
1 tl vanille-extract (optioneel)
25 gr boter, gesmolten
boter of olie, voor het invetten en om in te bakken
poedersuiker, om te bestrooien
vers rood fruit, voor erbij
Bereiden
Doe de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom en meng deze door elkaar.
Voeg het ei, de helft van de melk en het vanille-extract toe en meng dit door elkaar.
Voeg al kloppend geleidelijk de rest van de melk toe en mix tot een mooi beslag zonder klontjes.
Meng als laatste de gesmolten boter door het beslag.
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.
Vet de bakring die je gebruikt in met boter of olie, zodat de pannenkoek straks goed loslaat.
Doe ook wat boter of olie in de pan en verdeel dit.
Leg de bakring in de pan en schep er beslag in, tot je een laagje van ongeveer een halve centimeter hebt.
Laat de pannenkoek rustig garen, tot de bovenkant droog is.
Verwijder voorzichtig de bakring en draai de pannenkoek om.
Bak de andere kant nog 1 – 2 min.
~bron; rutgerbakt~
dit recept gekregen van Lisette
Appel kruimel plaatcake bakken
gebak e.d. 10-12 personen
Benodigdheden
Voor de kruimels
135 gr bloem
90 gr witte basterdsuiker
90 gr boter, koud en in blokjes
snuf zout
Voor de cake
200 gr boter, op kamertemperatuur
200 gr witte basterdsuiker
rasp van 1 citroen
¼ tl zout
4 eieren, op kamertemperatuur
250 gr bloem
2 tl bakpoeder
75 ml volle yoghurt
Voor de topping
3 appels, geschild en in partjes van ½ cm
¼ citroen, sap
1 ½ tl kaneelpoeder
poedersuiker, om te bestuiven
braadslede of vorm van ongeveer 23×30 cm
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een braadslede of vorm met
bakpapier.
Kruimels maken
Meng voor de kruimels de bloem, basterdsuiker en een snuf zout in een kom en
doe daar de in blokjes gesneden boter bij. Maak hier met je vingers een
kruimelig deeg van. Zet de deegkruimels in de koelkast tot je ze gaat gebruiken.
Cakebeslag maken
Doe de boter, witte basterdsuiker, citroenrasp en het zout in een kom en klop
dit in enkele minuten romig.
Voeg vervolgens de eieren één voor één toe, waarbij je het volgende ei pas
toevoegt als het vorige volledig is opgenomen. Spatel de bloem en het
bakpoeder door het beslag en meng er tot slot de yoghurt door.
Appelplaatcake bakken
Schep het beslag in de vorm. Meng de appelpartjes met de kaneel en het
citroensap. Verdeel de appelpartjes over het beslag.
Bestrooi dit met de kruimels en bak de appel plaatcake in 50-60 min goudbruin
en gaar. Test of de cake gaar is door in het midden een satéprikker te steken.
Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de plaatcake gaar.
Laat de cake afkoelen in de vorm .
Bestuif de cake voor het serveren licht met poedersuiker.
Tips
Hoe appel kruimel plaatcake bewaren?
Deze appel kruimel plaatcake is versgebakken het allerlekkerst.
De kruimels zijn dan nog heerlijk knapperig.
Snijd de cake dan in stukken, zodat je steeds eenvoudig uit de vriezer kunt halen wat je nodig hebt.
Als je de appelplaatcake langer bewaart, trekt het vocht vanuit de appel en de cake in de kruimels, waardoor deze minder knapperig worden.
Bewaar de cake luchtdicht verpakt op kamertemperatuur, voor zo’n 3-4 dagen. Je kunt de plaattaart ook 2-3 maanden invriezen.
~bron; rutgerbakt~
dit recept gekregen van Lisette
Lichte bananenmuffins met chocolade
gebak e.d. 24 stuks
Benodigdheden
125 gr bloem
1 tl bakpoeder
60 g suiker (of zoetstof zoals stevia)
½ tl kaneelpoeder
mespunt nootmuskaat
35 gr chocoladestukjes
1 banaan (rijp)
1 ei
30 ge (bak)boter
100 ml (amandel)melk
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel papieren muffinvormpjes over een muffinblik van 24 stuks.
Meng de bloem met het bakpoeder, de zoetstof, kaneel, nootmuskaat en chocoladedruppels.
Pel de banaan en plet ze met een vork. Roer los met het ei.
Smelt de boter en meng ze, samen met de melk, door het ei/banaan mengsel.
Doe er de bloem bij en meng met een lepel tot alle benodigdheden goed door elkaar gehusseld zijn.
Vul er de vormpjes mee en zet 10 á 15 min in de oven, tot ze goudbruin zijn.
Haal uit de oven en bestuif meteen met poedersuiker (of zoetstof)
~bron;libelle-lekker.be~
dit recept gekregen van olga
Spinaziesalade met romige balletjes en aardbei
vegetarisch 4 personen
Benodigdheden
400 gr roomkaas
500 gr zachte geitenkaas
6 el ongezouten pistachenoten, gehakt
2 el olijfolie extra vergine
1 el balsamicoazijn
200 gr spinazie, panklaar
1 kleine rode ui, in halve ringen
400 gr aardbeien, schoongemaakt, in kwarten
75 gr pistachenoten, gepeld
1 stokbrood (voor erbij)
Bereiden
Meng de roomkaas en geitenkaas. Rol balletjes ervan en rol ze door de gehakte
pistache. Zet in de koelkast.
Maak een snelle dressing van de olijfolie, balsamicoazijn, zout & peper.
Meng de spinazie met de rode ui, aardbeien en de dressing.
Schep de salade op een bord en leg de kaasballetjes ertussen. Bestrooi naar
wens met extra pistachenootjes en/of zigzag 2 el balsamicostroop erover.
Serveer met het stokbrood.
~bron;boni~
Knapperige appel-venkelsalade
salade 2 personen
Benodigdheden
1 appel, Granny Smith of andere scherpe, scherpe variëteit
1 venkelknol
30 gr walnoten
scheut (Gkazas) olijfolie
1 el appelazijn
1 tl honing
snuf zout
Bereiden
Heb je een mandoline? Top. (Zo niet, lekker snijden met de hand.) Stel je
mandoline in op een dikte van ongeveer 2 mm. Het hoeft niet precies te zijn,
dus maak je geen zorgen als je stukken een beetje dikker worden. Snijd en
bewaar ongeveer 100 gr appels en 100 gr venkel.
Hak de noten ruw fijn.
Vul een kom met de appelplakken, venkel en noten. Dresseer deze met extra vierge Gkazas Olijfolie, azijn, honing en zout. Zo makkelijk en zo lekker.
Eet smakelijk!
~bron;gkazas.com~
Toscaanse kip
kip 4 personen
Benodigdheden
4 kippendijen
2 uien
2 tenen knoflook
25 gr rucola
200 gr zongedroogde tomaten
150 gr mascarpone
250 ml slagroom
100 gr Parmezaanse kaas
100 ml kippenbouillon
2-3 el pesto
1 el witte wijnazijn
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
olijfolie*
peper & zout
Bereiden
Haal de schil van de ui en knoflook en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde
tomaten in reepjes. Bestrooi de kippendijen rondom met peper, zout en
gedroogde Italiaanse kruiden.
Verhit een scheutje olijfolie* in een stoofpan en bak de kippendijen rondom
bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart.
Bak in dezelfde pan de fijngehakte ui en knoflook lichtbruin. Bestrooi met
peper & zout. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak ze 2-3 min mee op laag
vuur.
Roer de mascarpone, kippenbouillon en slagroom door het zongedroogde
tomaten mengsel. Breng op smaak met peper & zout. Leg de kippendijen terug
in de pan en laat ze 20 min met deksel op de pan stoven.
Roer de witte wijnazijn door de saus. Rasp de Parmezaanse kaas en meng
samen met de pesto door de saus. Serveer de Toscaanse kip met een handvol
rucola.
Lekker met knapperige ciabatta, pasta of gevulde pasta.
Tip
*Je kunt ook de olie uit het potje van de zongedroogde tomaat gebruiken.
~bron;uitpaulineskeuken~
Bietensalade met waterkers
voorgerecht 2 persoenen
Benodigdheden
500 gr gare rode bietjes
½ citroen
peper
2 el zuivelspread light
2 el halfvolle yoghurt
30 gr waterkers of veldsla
Bereiden
Snijd de bietjes in smalle reepjes.
Boen de halve citroen schoon en rasp wat van de schil. Pers de citroenhelft uit.
Schep wat geraspte citroenschil, citroensap en peper door de bieten.
Roer de zuivelspread met de yoghurt glad.
Was de waterkers en laat het goed uitlekken.
Verdeel de waterkers over een schaal en schep de bietjes erop. Schep het zuivelmengsel erop.
~bron;voedingcentrum~
Favoriete Clubs