Leuke & Lekkere Recepten

Welkom bij Receptenboek

Waar je veel mooie receptjes kan vinden.

Voorbereiden op een beter jaar - Creatov.nl

Een gezelligpraatje aan de keukentafel
ideetjes en wat al niet meer

Er staan heerlijke recepten op clubhome en in het nieuws.
De recepten zijn voor 4 personen anders staat het erbij vermeld.
U mag natuurlijk recepten mee nemen,
maar is niet de bedoeling uw eigen clubs mee te vullen!!

Het zou gezellig zijn iets van u te mogen lezen in deze club wie u bent en wat u zoal doet zo leren we elkander een beetje kennen.

In ieder geval gaan we er iets gezelligs van maken
Met natuurlijk respect naar elkander toe !!


Namens onze team

 Plaatjes Mini smiley   Olga Plaatjes Mini smiley    Lisette Plaatjes Mini smiley   Ingrid Plaatjes Mini smiley  

 


De teller staat op  9307 Recepten

 

Moederdag | In Memoriam Decoraties

​

Bladerdeegtaartjes met geitenkaas, tomaat en rucola
Moederdag brunch 4 personen

Afbeelding van verhaalpin

Benodigdheden
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
100 gr zachte geitenkaas
100 gr cherrytomaten
2 handjes rucola
balsamicosiroop (naar smaak)

bakpapier

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd
ongeveer één cm van de rand een vierkant, maar snijd deze niet helemaal in.
Prik in het middelste vierkant gaatjes in het bladerdeeg. Op deze manier zal het
deeg rijzen aan de buitenkant, maar minder in het midden. Hierdoor ontstaat
er een mooie rand. Bak de plakjes bladerdeeg 10 min voor in de oven.

Halveer de cherrytomaten en verkruiden de geitenkaas. Beleg hiermee het
bladerdeeg. Zet terug in de oven en bak de taartjes in 15 min af.

Verdeel na het bakken de rucola over de taartjes met geitenkaas en
cherrytomaten en voeg naar smaak de balsamicosiroop toe.

Serveer direct.

~bron;studiokook~

Froyo-ontbijt'muffins'
Moederdag 4 personen

Froyo-ontbijt'muffins' - Boodschappen

Benodigdheden
100 gr muesli
4 el honing
200 ml frambozenyoghurt of 200 ml yoghurt
75 gr frambozen
4 muntblaadjes, fijngehakt

muffin vorm

Bereiden
Meng in een keukenmachine de muesli en honing kort tot een plakkerig
mengsel. Verdeel het mengsel over muffinvormpjes en druk aan als bodem.
Schep hier wat frambozenyoghurt op en verdeel de frambozen en muntblaadjes
erover. Zet minimaal 4 uur in de diepvries.
Neem de ‘muffins' uit de vormpjes en serveer direct.

~bron;plus~

Quiche met zalm en groene asperges
Moederdag hartige taart 4 personen

Quiche met zalm en groene asperges - recept - Rutger Bakt

Benodigdheden
Voor het deeg
280 gr bloem
1 tl zout
1 el suiker
200 gr boter, koud en in kleine blokjes
110 ml water

Voor de vulling
350 gr groene asperges, in stukjes
3 eieren
150 ml slagroom
1 el verse dille, gehakt
2 el vers bieslook, gehakt
peper & zout
300 gr verse zalmfilet, in stukjes
boter, om in te vetten
steunvulling (bakparels of gedroogde bonen)

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de bloem met het zout en de suiker in een mengkom. Meng de boter
erdoorheen en wrijf dit met je vingers tot een korrelig geheel. Voeg het water
eraan toe en meng kort, tot je van het deeg een samenhangende bal kan maken.
Kneed vooral niet te lang! Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal
30 min rusten in de koelkast.

Vet een lage quichevorm met een diameter van 28 cm in met boter. Knip van
bakpapier een cirkel ter grootte van de bodem en leg deze in de vorm. Rol het
deeg uit tot 2 à 3 ml en bekleed de vorm ermee. Laat het deeg ruim aan alle
kanten over de rand van de bakvorm hangen. Prik de bodem in met een vork,
leg een vel bakpapier op het deeg en verdeel de steunvulling erover. Zet de
bakvorm nog 15 min terug in de koelkast. Bak 15 min met de steunvulling.
Verwijder de steunvulling en snijd het overhangende deeg voorzichtig recht af
langs de bovenkant van de vorm. Bak nog 15 tot 20 min zonder vulling tot de
bodem mooi gebruind is.

Vulling
Breng een pan water aan de kook en kook de aspergestukjes 4 min. Giet ze af en
laat afkoelen. Meng de eieren met de slagroom, dille en het bieslook en breng
op smaak met peper & zout. Verdeel de asperges en de blokjes zalm over de
blindgebakken bodem en overgiet dit met het eimengsel.
Bak de quiche in 40 tot 50 min goudbruin in de oven.

~bron;rutgerbakt~

Pannenkoeken schuimsoufflé
Moederdag  nagerecht 4 personen

Pannenkoeken schuimsoufflé - Boodschappen

Benodigdheden
60 gr bloem
150 ml melk
1 ei
1½ el boter (gesmolten) of 1½ el vloeibaar bakproduct
1 el vanillesuiker of 1½ tl kaneelpoeder of 2 tl cacaopoeder of 1½ el kokosrasp
3 eiwitten
1 el suiker
4 el frambozenjam of 4 el abrikozenjam
poedersuiker, om te bestuiven
100 gr gemengd rood fruit

bakpapier

Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een
beetje melk op en breek 1 ei erboven.
Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot
een glad beslag.
Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het
beslag een paar minuten rusten.
Bak hiervan in de hete boter 4 iets dikkere pannenkoeken. Breng het beslag
eventueel op smaak met de vanillesuiker, kaneelpoeder, cacaopoeder of
gemalen kokos.
Klop voor de schuimvulling de eiwitten stijf met de suiker.
Schep op elke pannenkoek een lepel jam en verdeel het eiwitschuim erover.
Vouw de pannenkoeken dubbel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Laat de pannenkoeken in de oven in ± 30 min souffleren. Bestuif ze met
poedersuiker en garneer met mooi zacht fruit, zoals frambozen en aardbeien.

~bron;boni~

 

Ham-kaasbroodjes
brunch 4 stuks

Benodigdheden
1 blikje croissantdeeg
200 gr Beemster Belegen
3 plakken ham
1 ei om te bestrijken
1 tl maanzaad
1 tl sesamzaad
boter of olie om in te vetten (eventueel)

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het croissantdeeg uit. Haal de partjes niet uit elkaar en druk de naden of
gaatjes in het deeg dicht. Halveer het deeg en leg de twee plakken naast
elkaar. Druk aan zodat het een grote rechthoekige lap is.
Beleg het deeg met plakken ham en hierna met Beemster Belegen. Rol op tot
een mooie rol en snijd dit in 4 plakken.
Leg de ham-kaasbroodjes op het bakpapier. Bestrijk met losgeroerd ei.
Verdeel hierover geraspte Beemster Belegen en bestrooi de rolletjes tot slot
eventueel met maanzaad en/of sesamzaad.
Verwarm de gevulde broodjes 15-20 min in de oven tot ze gaar en goudbruin
zijn.
Serveer de ham-kaasbroodjes hierna direct.

~bron;BrendaKookt~
dit recept gekregen van Georgette

Babi pangang
Slowcooker 2-3 personen

Benodigdheden
8 ons hamlappen
5 stengels bosui
4 teentjes geperste knoflook
2 cm geraspte gember
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 ui
2 el bloem
½ tl sambal Oelek
sap van ½ citroen
200 ml chilisaus (sweet)
3 el ketjap
3 el bruine bastersuiker
2 el ketchup
2 el gembersiroop
1 el 5 spices
1 el Maggi tuinkruidenbouillon

Bereiden
Snij de bosuitjes in kleine ringetjes en hou even apart. Snij de hamlappen in
smalle repen. Wentel de hamlappen in een kom door de bloem.
Snipper de ui en leg deze met de knoflook en geraspte gember onderin de
slowcooker, leg hier bovenop de hamlappen , voeg de chili saus, ketjap,
gembersiroop, sambal, ketchup en de tomatenpuree toe. Strooi de five spices,
de Maggi tuinkruiden én de bruine basterdsuiker over het geheel, besprenkel
met de citroensap
Zet de slowcooker voor 3 uur op high.
Na 1 uur op high een theedoek om de deksel doen zodat de saus niet te waterig
wordt. Zo wordt het perfect en een klein beetje lobbig, precies zoals een babi
pangang saus hoort te zijn!

Serveer met de bosuitjes.

~bron;www.mamsatwork.nl~
dit recept gekregen van Olga

Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

ingrid48 starstarstarstarstar

Deze club is super gezellig en super lekker met heel veel lekkere recepten ruime keuze mogelijkheden om lekker te kokkerellen.:o)


ladyintheblue1 starstarstarstarstar

Een fantastische club met heerlijke recepten!


Meer aanbevelingen