Welkom bij Receptenboek
Waar je veel mooie receptjes kan vinden.
Een gezelligpraatje aan de keukentafel
ideetjes en wat al niet meer
Er staan heerlijke recepten op clubhome en in het nieuws.
De recepten zijn voor 4 personen anders staat het erbij vermeld.
U mag natuurlijk recepten mee nemen,
maar is niet de bedoeling uw eigen clubs mee te vullen!!
Het zou gezellig zijn iets van u te mogen lezen in deze club wie u bent en wat u zoal doet zo leren we elkander een beetje kennen.
In ieder geval gaan we er iets gezelligs van maken
Met natuurlijk respect naar elkander toe !!
Namens onze team
Olga Lisette Ingrid
De teller staat op 9307 Recepten
Bladerdeegtaartjes met geitenkaas, tomaat en rucola
Moederdag brunch 4 personen
Benodigdheden
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
100 gr zachte geitenkaas
100 gr cherrytomaten
2 handjes rucola
balsamicosiroop (naar smaak)
bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd
ongeveer één cm van de rand een vierkant, maar snijd deze niet helemaal in.
Prik in het middelste vierkant gaatjes in het bladerdeeg. Op deze manier zal het
deeg rijzen aan de buitenkant, maar minder in het midden. Hierdoor ontstaat
er een mooie rand. Bak de plakjes bladerdeeg 10 min voor in de oven.
Halveer de cherrytomaten en verkruiden de geitenkaas. Beleg hiermee het
bladerdeeg. Zet terug in de oven en bak de taartjes in 15 min af.
Verdeel na het bakken de rucola over de taartjes met geitenkaas en
cherrytomaten en voeg naar smaak de balsamicosiroop toe.
Serveer direct.
~bron;studiokook~
Froyo-ontbijt'muffins'
Moederdag 4 personen
Benodigdheden
100 gr muesli
4 el honing
200 ml frambozenyoghurt of 200 ml yoghurt
75 gr frambozen
4 muntblaadjes, fijngehakt
muffin vorm
Bereiden
Meng in een keukenmachine de muesli en honing kort tot een plakkerig
mengsel. Verdeel het mengsel over muffinvormpjes en druk aan als bodem.
Schep hier wat frambozenyoghurt op en verdeel de frambozen en muntblaadjes
erover. Zet minimaal 4 uur in de diepvries.
Neem de ‘muffins' uit de vormpjes en serveer direct.
~bron;plus~
Quiche met zalm en groene asperges
Moederdag hartige taart 4 personen
Benodigdheden
Voor het deeg
280 gr bloem
1 tl zout
1 el suiker
200 gr boter, koud en in kleine blokjes
110 ml water
Voor de vulling
350 gr groene asperges, in stukjes
3 eieren
150 ml slagroom
1 el verse dille, gehakt
2 el vers bieslook, gehakt
peper & zout
300 gr verse zalmfilet, in stukjes
boter, om in te vetten
steunvulling (bakparels of gedroogde bonen)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Meng de bloem met het zout en de suiker in een mengkom. Meng de boter
erdoorheen en wrijf dit met je vingers tot een korrelig geheel. Voeg het water
eraan toe en meng kort, tot je van het deeg een samenhangende bal kan maken.
Kneed vooral niet te lang! Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal
30 min rusten in de koelkast.
Vet een lage quichevorm met een diameter van 28 cm in met boter. Knip van
bakpapier een cirkel ter grootte van de bodem en leg deze in de vorm. Rol het
deeg uit tot 2 à 3 ml en bekleed de vorm ermee. Laat het deeg ruim aan alle
kanten over de rand van de bakvorm hangen. Prik de bodem in met een vork,
leg een vel bakpapier op het deeg en verdeel de steunvulling erover. Zet de
bakvorm nog 15 min terug in de koelkast. Bak 15 min met de steunvulling.
Verwijder de steunvulling en snijd het overhangende deeg voorzichtig recht af
langs de bovenkant van de vorm. Bak nog 15 tot 20 min zonder vulling tot de
bodem mooi gebruind is.
Vulling
Breng een pan water aan de kook en kook de aspergestukjes 4 min. Giet ze af en
laat afkoelen. Meng de eieren met de slagroom, dille en het bieslook en breng
op smaak met peper & zout. Verdeel de asperges en de blokjes zalm over de
blindgebakken bodem en overgiet dit met het eimengsel.
Bak de quiche in 40 tot 50 min goudbruin in de oven.
~bron;rutgerbakt~
Pannenkoeken schuimsoufflé
Moederdag nagerecht 4 personen
Benodigdheden
60 gr bloem
150 ml melk
1 ei
1½ el boter (gesmolten) of 1½ el vloeibaar bakproduct
1 el vanillesuiker of 1½ tl kaneelpoeder of 2 tl cacaopoeder of 1½ el kokosrasp
3 eiwitten
1 el suiker
4 el frambozenjam of 4 el abrikozenjam
poedersuiker, om te bestuiven
100 gr gemengd rood fruit
bakpapier
Bereiden
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Schep de bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Giet er een
beetje melk op en breek 1 ei erboven.
Klop met een vork door elkaar en giet al roerend de rest van de melk erbij tot
een glad beslag.
Klop vervolgens met een garde luchtig door. Voeg een snufje zout toe en laat het
beslag een paar minuten rusten.
Bak hiervan in de hete boter 4 iets dikkere pannenkoeken. Breng het beslag
eventueel op smaak met de vanillesuiker, kaneelpoeder, cacaopoeder of
gemalen kokos.
Klop voor de schuimvulling de eiwitten stijf met de suiker.
Schep op elke pannenkoek een lepel jam en verdeel het eiwitschuim erover.
Vouw de pannenkoeken dubbel en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Laat de pannenkoeken in de oven in ± 30 min souffleren. Bestuif ze met
poedersuiker en garneer met mooi zacht fruit, zoals frambozen en aardbeien.
~bron;boni~
Ham-kaasbroodjes
brunch 4 stuks
Benodigdheden
1 blikje croissantdeeg
200 gr Beemster Belegen
3 plakken ham
1 ei om te bestrijken
1 tl maanzaad
1 tl sesamzaad
boter of olie om in te vetten (eventueel)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het croissantdeeg uit. Haal de partjes niet uit elkaar en druk de naden of
gaatjes in het deeg dicht. Halveer het deeg en leg de twee plakken naast
elkaar. Druk aan zodat het een grote rechthoekige lap is.
Beleg het deeg met plakken ham en hierna met Beemster Belegen. Rol op tot
een mooie rol en snijd dit in 4 plakken.
Leg de ham-kaasbroodjes op het bakpapier. Bestrijk met losgeroerd ei.
Verdeel hierover geraspte Beemster Belegen en bestrooi de rolletjes tot slot
eventueel met maanzaad en/of sesamzaad.
Verwarm de gevulde broodjes 15-20 min in de oven tot ze gaar en goudbruin
zijn.
Serveer de ham-kaasbroodjes hierna direct.
~bron;BrendaKookt~
dit recept gekregen van Georgette
Babi pangang
Slowcooker 2-3 personen
Benodigdheden
8 ons hamlappen
5 stengels bosui
4 teentjes geperste knoflook
2 cm geraspte gember
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 ui
2 el bloem
½ tl sambal Oelek
sap van ½ citroen
200 ml chilisaus (sweet)
3 el ketjap
3 el bruine bastersuiker
2 el ketchup
2 el gembersiroop
1 el 5 spices
1 el Maggi tuinkruidenbouillon
Bereiden
Snij de bosuitjes in kleine ringetjes en hou even apart. Snij de hamlappen in
smalle repen. Wentel de hamlappen in een kom door de bloem.
Snipper de ui en leg deze met de knoflook en geraspte gember onderin de
slowcooker, leg hier bovenop de hamlappen , voeg de chili saus, ketjap,
gembersiroop, sambal, ketchup en de tomatenpuree toe. Strooi de five spices,
de Maggi tuinkruiden én de bruine basterdsuiker over het geheel, besprenkel
met de citroensap
Zet de slowcooker voor 3 uur op high.
Na 1 uur op high een theedoek om de deksel doen zodat de saus niet te waterig
wordt. Zo wordt het perfect en een klein beetje lobbig, precies zoals een babi
pangang saus hoort te zijn!
Serveer met de bosuitjes.
~bron;www.mamsatwork.nl~
dit recept gekregen van Olga
Welkom bij Clubs!
Kijk gerust verder op deze club en doe mee.
Of maak zelf een Clubs account aan:
Aanbevelingen door leden:
ingrid48Deze club is super gezellig en super lekker met heel veel lekkere recepten ruime keuze mogelijkheden om lekker te kokkerellen.:o)
Een fantastische club met heerlijke recepten!
Binnenkort Jarig
Statistieken
Broodbloem met aardbeienjam en pistache
Moederdag brunch 4 personen
Benodigdheden
275 gr Bonne Maman meer fruit minder suiker aardbeien
1 zakje instant gist (bakproducten)
200 ml volle melk
500 gr bloem
90 gr fijne kristalsuiker
3 eieren
1 snuf zout
60 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)
60 gr pistachenoten
bakpapier
huishoudfolie
Bereiden
Verwarm de helft van de melk, schenk dit bij voorkeur in een kommetje en roer
er de gist door. Laat dit 5 min staan.
Mix de bloem met de kristalsuiker bij voorkeur met een mixer met deeghaken.
Voeg het gistmengsel, de resterende melk en 2 eieren toe. Mix 2 min op lage
stand en voeg het zout en de boter toe.
Mix 5 min. op middelhoge stand tot een soepel deeg. Dek af met huishoudfolie
en laat 2 uur rijzen op een tochtvrije plek. Hak de pistachenoten fijn.
Neem het deeg uit de kom en kneed kort door. Verdeel het deeg in 4 gelijke
delen en maak er bollen van. Dek ze af met huishoudfolie en laat 30 min rusten.
Rol alle deegbollen uit tot een cirkel van 30 cm doorsnede.
Leg één deegcirkel op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk met 1/3
van de jam en bestrooi met 1/3 van de pistachenoten. Herhaal dit 2 keer en leg
ze op elkaar zodat je 3 lagen hebt. Dek af met de laatste deegcirkel.
Leg de deksel van de jampot in het midden en snijd het deeg in 16 gelijke
punten. Pak 2 naast elkaar liggende punten, keer ze allebei 2 keer naar buiten
in tegenovergestelde richting, leg ze neer en druk de uiteinden tot een punt
tegen elkaar. Herhaal dit nog 7 keer. Dek af met huishoudfolie en laat 30 min
rusten.
Verwarm in de tussentijd de oven voor tot 180 °C.
Splits het laatste ei en roer de eidooier los met 1 el melk. Bestrijk er de
broodbloem mee. Bak het brood in de oven in ± 25 min gaar
~bron;jumbo~
Vitello tonnato wraptaart
Moederdag brunch 4 personen
Benodigdheden
1 el pijnboompitjes
1blikje tonijn op water, uitgelekt
1½ el magere kwark
1 el mayonaise
¾ el citroensap
3 small wraps
7 plakjes fricadeau
4 zongedroogde tomaatjes
1½ handjes rucola
¾ el kappertjes zout & peper
Bereiden
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
Maak de tonijnsaus door de helft van het blikje tonijn samen met de kwark,
mayonaise, citroensap en 3 zongedroogde tomaten te pureren. Breng op smaak
met zout & peper.
Verdeel de tonijnsaus over de bovenkant van de wraps. Verdeel hierover de
plakjes fricandeau, wat rucola, stukjes zongedroogde tomaat, wat extra tonijn,
kappertjes en pijnboompitjes.
Leg de wraps op elkaar zodat de wraptaart ontstaat. Verdeel tot slot nog wat
extra van de tonijnsaus over de wraptaart.
~bron;brendakookt~
Pasticcio uit Mangiamo!: dé lasagne uit de Veneto Italiaans
Moederdag lasagne 6-8 personen
Benodigdheden
2 stengels bleekselderij
1 middelgrote ui
2 wortels
bakolijfolie
zout
1 kg gehakt, half om half
een scheut witte wijn
2 mespunten kaneel
¼ tl nootmuskaat + extra
peper
600 ml gezeefde tomaten, passata die pomodoro
2 el tomatenpuree en/of gedroogde schijfjes porcini (eekhoorntjesbrood)
45 gr boter
45 gr bloem
500 ml volle melk
20 verse lasagnevellen
300 gr Grana Padano kaas, geraspt
ovenschaal van ongeveer 32x20 cm
Bereiden
Maak de groenten schoon en snijd bleekselderij, ui en wortel in kleine blokjes. Verhit een scheut bakolijfolie en bak de groenten een paar minuten met een snuf zout. Doe het gehakt erbij, bak het rul en blus af met de witte wijn. Breng het vlees op smaak met kaneel, nootmuskaat, zout & peper.
Doe de gezeefde tomaten in de pan, roer door en laat de saus 3 uur pruttelen. Geef de saus een wat diepere smaak door er tomatenpuree en een paar schijfjes
porcini bij te doen. Roer af en toe en maak de saus idealiter een dag eerder. Daar word ‘ie namelijk nog lekkerder van.
Ongeveer 30 min voordat de saus klaar is ga je de bechamelsaus maken.
Verwarm daarvoor de boter in een pan met een dikke bodem. Laat de boter niet
bruin worden. Doe de bloem erbij en roer het met een houten lepel. Laat de
bloem op zacht vuur garen, totdat het mengsel los komt van de pan. Pak een
garde en doe de koude melk portie voor portie bij het bloemmengsel. Blijf goed
roeren. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Kook de saus
niet te ver in zodat deze straks nog goed te verdelen is.
Verwarm de oven voor op 180 °C. en vet de ovenschaal in met boter of olie.
Nu is het tijd om de ovenschaal te vullen.
kookt de lasagnevellen per laag een halve minuut voor in gekookt water, haalt
ze met een schuimspaan uit het kokende water, dompelt ze onder in een bak
met koud water en dept ze daarna droog met een theedoek.
Bekleed de ovenschaal met een laag pastavellen, verdeel er een laag
bechamelsaus en een laag ragù over en eindig met een deel van de kaas.
Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn. Je kunt 4 – 5 lagen maken. Bak de
lasagne in ongeveer een 30 min gaar en goudbruin in het midden van de oven.
~bron;francescakookt~
Croissant traybake met aardbeien en room
Moederdag 2 personen
Benodigdheden
3 kleine eieren
50 ml melk
1 el honing (plus extra voor het serveren)
1 tl kaneel
5 afbak-mini-croissantjes
½ blik vlaaiaardbeien
50 gr mascarpone verse aardbeien ter garnering
Olie om in te vetten
slagroom voor erbij
Bereiden
Verwarm de oven op 180 °C. Vet een ovenschaal in.
Klop de eieren los in een grote kom en voeg de melk, honing, kaneel en wat zout
toe. Roer dan de mini-croissantjes erdoorheen zodat ze helemaal bedekt zijn
met het eimengsel. Verdeel de croissantjes vervolgens over de ovenschaal en
giet de rest van het mengsel eroverheen.
Verdeel vervolgens de vlaaiaardbeien en de mascarpone over de ovenschaal en
bak het croissantontbijt in 30 – 40 min af. Dek de schaal eventueel af met
aluminiumfolie.
Garneer de schaal uit de oven met verse aardbeien.
Serveer de croissant traybake met aardbeien hierna direct. Serveer eventueel
met slagroom.
~bron;brendakookt~
Verse ravioli met gebakken bloemkool, olijven en pistache
vegetarisch 2 personen
Benodigdheden
2 el zonnebloemolie
2 sjalotjes, in reepjes
400 gr bloemkolen, in kleine roosjes
1 tl rozemarijn, gebroken
1 teentje knoflook, fijngesneden
100 gr zuivelspread knoflook & kruiden
3 el groene olijven zonder pit, grof gehakt
250 gr ravioli gevuld met kaas (koelvers)
50 gr veldsla
2 el notenmix pistache, grof gehakt, ongezouten
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan of hapjespan. Bak de sjalot met de bloemkool,
rozemarijn en zout 10 min op een middelhoge tot hoge stand goudbruin. Schep
regelmatig om. Voeg de knoflook toe en bak op een matige stand 2 min mee.
Voeg de zuivelspread, olijven en 300 ml heet water toe. Roer door en verwarm
op een middelhoge stand.
Bereid intussen de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en
meng door de saus. Verdeel de veldsla over diepe borden en schep de pasta
erop. Bestrooi met de notenmix en serveer.
Lekker met kaassnippers.
~bron;boni~
Mexicaanse Taco's
koolhydraat arm 1 persoon
Benodigdheden
2 tacoschelpen
150 gr vegetarisch gehakt
1 teentje knoflook, geperst
150 gr Mexico Melange, blikje of diepvries
1 tomaat, in blokjes gesneden
2 tl Mexicaanse kruidenmix
1 el geraspte kaas (48+)
olijfolie
Bereiden
Laat de taco’s volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking warm worden in
de oven.
Verhit de olijfolie, bak het vegetarische gehakt rul en haal uit de pan. Fruit
vervolgens de knoflook in 2 min op halfhoog vuur. Voeg de groentemix toe en
roerbak totdat de groenten ontdooid zijn. Voeg vervolgens de Mexicaanse
kruiden en tomaat toe en bak nog 1 min mee op laag vuur.
Vul de taco’s met het groentemengsel en het gehakt, strooi de kaas eroverheen.
Plaats nog even terug in de oven om de kaas te laten smelten.
~bron;foodsisters~
Traybake van kippendij met bimi, rode ui en hoisinsaus
oven 4 personen
Benodigdheden
6 el hoisinsaus
sap van 1 sinaasappel
½ tl five spice (Chinees vijfkruidenpoeder)
6 tot 8 kippendijen
400 gr bimi (aspergebroccoli)
2 rode uien
2 tenen knoflook, geraspt
klein stukje gember, geschild en geraspt
1 el sesamolie
snufje zout
handje verse koriander, grof gehakt (optioneel)
rijst, voor erbij (optioneel)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng in een kom de hoisinsaus met het sap van een halve sinaasappel (bewaar
de andere helft voor later) en de five spice. Meng de kippendijen er doorheen en
zorg dat ze goed bedekt zijn met de saus. Leg ze op een metalen bakplaat, lepel
de achtergebleven saus uit de kom over de kip en zet in de oven.
Laat de kippendijen ongeveer 10 min bakken in de voorverwarmde oven.
Meng ondertussen de bimi met de sesamolie, knoflook, gember, het sap van de
andere halve sinaasappel en en een snuf zout. Dikkere stronkjes bimi kun je
over de lengte halveren. Schil en snijd de rode uien in partjes.
Als de kip 10 min heeft gebakken, leg je de bimi en de rode uien tussen de kip
op de bakplaat. Zet de bakplaat terug in de oven en laat alles samen nog 10 tot
15 min bakken.
Serveer de traybake eventueel met wat rijst en bestrooi met de verse koriander.
~bron;culy~
Witlof ovenschotel
oven 4 personen
Benodigdheden
1 kg aardappelen, geschild en in stukje gesneden
6 stronkjes witlof
12 plakken achterham
2 el mosterd
2 tl nootmuskaat
450 ml melk
100 ml slagroom
50 gr roomboter
1 pak kaassaus
125 gr Parmezaanse kaas, geraspt
zout & peper
10 gr bieslook, fijngesneden
ovenschaal
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de aardappels in een ruime pan en zet net onder water met een snufje zout.
Breng met een deksel op de pan aan de kook en kook in ± 20 min gaar.
Breng nog een pan met ruim water aan de kook met een snuf zout.
Maak de witlof schoon en snijd de witlofstronken doormidden. Blancheer de
witlof enkele min in de pan met ruim kokend water en laat ze daarna uitlekken.
Omwikkel elke witlofhelft met een plakje achterham.
Maak intussen ook de kaassaus. Volg daarvoor de instructies op de verpakking,
gebruik 250 ml melk in plaats van water.
Giet de aardappels af als deze gaar zijn en maak er een stevige puree van met
200 ml melk en de roomboter. Breng op smaak met mosterd, nootmuskaat
witte peper & zout.
Leg de omwikkelde witlof in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de witlof met
1/3 van de geraspte kaas.
Verdeel de mosterdpuree over de witlof, gebruik daarvoor een ijsknijper als je
deze hebt. Zo krijg je mooie bolletjes op je ovenschotel.
Schenk de slagroom over de bolletjes aardappelpuree. Strooi geraspte
Parmezaanse kaas over de bovenkant van de witlof ovenschotel.
Zet de witlof ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak gedurende
20 min of tot de kaas goudbruin en knapperig is.
Haal de witlof ovenschotel uit de oven.
Garneer de witlof ovenschotel met fijn gesneden bieslook en serveer direct.
Tip
Maak deze witlof ovenschotel ook eens met ons vegan broodbeleg van de vleeswaren afdeling.
~bron;lidl~